Åsa Håkansson, månadens profil, Kristinedals Träningscenter

Åsa Håkansson - månadens profil

Oktober månads profil är vår receptionsansvarig Åsa, som även är instruktör i CYKEL.
2 oktober 2019

Åsa Håkansson - månadens profil

Vilken är din historia på Kristinedals Träningscenter?

Jag började arbeta i receptionen i våras och eftersom jag trivs så bra på Kristinedal så valde jag att tacka ja till ett vikariat som receptionsansvarig. Nu i höst har jag också börjat som CYKEL-instruktör och kör pass på fredagar kl. 11.30.

 

Vad har du för träningsbakgrund?

Har alltid varit fascinerad av fysiologi och näringslära, vad vi kan prestera med våra kroppar med rätt förutsättningar, och jag fick upp ögonen för spinning och styrketräning för ca 15 år sedan. Tidigare har jag även tränat för triathlon, d.v.s. löpning, cykling och simning. Nu ligger fokus på välbefinnande och lagom höga träningsmål.

 

Vad är det du gillar med att jobba med träning?

Jag tycker det är givande att kunna inspirera och sprida träningsglädje. Att se hur människor utvecklas och når mål som de inte trodde var möjliga.

 

Har du någon favoritövning eller något tekniktips att dela med dig av?

Jag gillar helkroppsövningar, både för att inkludera så många muskler som möjligt samtidigt och för att effektivisera tiden på gymmet. Några exempel är kettlebellsövningar, marklyft och frivändningar.

Tips för dig som går på CYKEL: jobba på din bålstabilitet och -styrka, så blir det enklare att hålla god teknik med avspända och sänkta axlar samt ett effektivt rundtramp.

 

Vad upplever du för utmaningar i din träning?

Jag upplever ofta att motivationsbristen hör ihop med en period av sjukdom. Att komma tillbaka efter en lång förkylning kan kännas hopplöst!

 

Bästa tränings- eller motivationstipset till våra kunder?

Har jag en motivationsdipp så brukar jag lämna träningsklockan hemma när jag t.ex. ska ut på en löprunda. Då försöker jag att bara njuta av träningen istället för att mäta och jämföra. Efter några gånger brukar det lossna och motivationen kommer tillbaka!