Kristinedal Cykel Björn

Björn Ahonen - månadens profil

Den här månadens profil är Björn Ahonen, som instruerar i CYKEL
1 oktober 2018

Björn Ahonen - månadens profil

Varför instruerar du på Kristinedal?

Redan på 70-80 talet när man gick i skolan så lades friluftsdagar på Kristinedal och då valde man att simma, spela pingis eller annat som erbjöds här då. Kontinuerlig träning på Kristinedal startade jag 2001 genom att boka in mig på mitt livs första spinningpass med en instruktör som hette Lasse (en grymt seriös och begåvad man). Ett tips till alla som skall börja är att komma förberedd, det var inte jag! Jag kom 3 minuter innan passtart och visste inget om inställningar på cykel m.m.. Ja ni fattar, det blev som det blev, helt slut efter 5 minuter, skavsår, ryggont och allt som man får. Det tog någon vecka innan man var färdig med tyck-synd-om-mig fasen och vågade sig ned igen. Efter ett tag som kund med många härliga instruktörer så blev jag tillfrågad om jag var intresserad av att bli instruktör och det lät ju kul, så jag fick utbildning av Kristinedal på Schwinn. Som aktiv körde jag fasta pass mellan 2004-2012 därefter har det varit i perioder nån säsong då och då. Numera blir det mest inhopp som reserv.

Så varför jag jobbar här är enligt mig en blandning av att det är en mycket seriös arbetsplats som värnar om sina medarbetare och instruktörer, samtidigt som det är helt makalöst skönt folk som kommer hit och tränar… Och instruktörskollegor som inte bara är grymt begåvade och kunniga men också genomsympatiska och lätta att fatta tycke för.

Vad är det som driver dig till att träna?

Målen har ändrat sig längs vägen - från att ha seriöst satsat på fotboll till att ej träna alls, sedan träna seriöst och instruera under många år, till att inte orka träna alls under en period. Just nu ligger fokus på att försöka få kroppen att komma igång efter 3 års problematik med sjukdom. Först spökade sköldkörteln och för 2 år sedan fick jag Parkinsons sjukdom, så mitt mål är att bli så bra som jag kan bli helt enkelt, men det viktigaste av allt är att få komma ned å slänga käft med både kunder och kollegor….det är den största drivkraften.


Vad är ditt/dina bästa tips och råd till våra kunder och passdeltagare när det kommer till träning och hälsa?

En vis människa sa en gång: ”Jag tränar inte för att bli ung utan för att orka bli gammal” och det är ett råd så gott som något tycker jag. Sedan har alla olika mål med sin träning och vet bäst själva vad som passar dem, och om de inte vet så har vi på Kristinedal mycket kompetent personal som kan hjälpa dem igång med ett upplägg som passar för just dem!
 

Ha kul så syns vi på en cykel framöver!