Carmen Perezic, PT, Kristinedals Träningscenter

Carmen Perezic - månadens profil

Läs om skratt, gråt och marklyft med vår nyaste PT Carmen
3 april 2019

Carmen Perezic - månadens profil

 

Varför instruerar du på Kristinedal?

Jag ville arbeta på ett gym med stor variation både när det gäller kunder och utbud. Sedan var det också viktigt att gymmet skulle vara välutrustat och stämningen familjär. Det är väldigt få gym som når upp till alla mina olika önskemål, men Kristinedal har verkligen ALLT och lite till. Bonusen är riktigt härliga kollegor som man kan dela skratt, erfarenheter och tips med.

 

Vad är det som driver dig till att träna?

Träning är mitt sätt att hantera vardagen och vårda min kropp. Oavsett vilken sinnesstämning man är i när man går in på gymmet så är man alltid glad och nöjd när man går därifrån. Sedan är det ett plus i kanten att man också blir starkare och får mer energi.

 

Har du något särskilt bra träningsminne?

Under en av de sista dagarna på min PT-utbildning var jag så trött både mentalt och kroppsligt efter att både ha läst massor med teori och utmanats träningsmässigt. Just den dagen skulle vi maxa i olika lyft och när det var som tyngst och jag verkligen gjorde mitt bästa så bröt tårar ut för att sedan följas av gapskratt om vartannat. Jag förstod inte min reaktion överhuvudtaget. Det som gjorde det hela ännu roligare var att vi var flera som råkade ut för samma sak. Det är helt klart ett härligt minne som jag alltid kommer bära med mig.

 

Vilken är din favoritövning?

Jag har många favoritövningar numera. Men om jag måste välja skulle jag nog säga marklyft. Marklyft går att variera på så många olika sätt vilket gör att jag aldrig tröttnar på den. Sedan är det roligt att kunna lyfta mer än vad man väger, vilket är svårt i andra övningar.

 

Vad är ditt/dina bästa tips och råd till våra kunder och passdeltagare när det kommer till träning och hälsa?

Vänta inte med att be om hjälp. Vi som arbetar på gymmet är där för att stötta och peppa och för att lära dig att få ut så mycket som möjligt av din träning. Om du aldrig lyft vikter innan kan det vara viktigt att få hjälp med tekniken. Om du från början lär in rätt teknik är det lättare att senare fokusera på att bli starkare, rörligare, stabilare eller uthålligare beroende på vilket mål du har.