caroline_jägell

Caroline Jägell - månadens profil

Månadens profil är Caroline Jägell! Hon har varit instruktör på Kristinedals Träningscenter sedan 2015.
1 december 2019

1. Vilken är din historia på Kristinedals Träningscenter?

Jag har varit instruktör sedan 2015, jag började som vikarie och fick sedan schemalagda klasser. Jag har också arbetat i receptionen och fick på så sätt att lära känna ”kulturen” på anläggningen. I nuläget har jag Cykel-pass och vikarierar i CXWORX, FYS, IndoorW och H2O.

2. Träningsbakgrund?

Jag har egentligen ingen ”sport”-bakgrund utan jag började tycka träning var kul när jag var runt 20.

3. Vad är det du gillar med att jobba med träning?

Att få inspirera och motivera, kunna få deltagarna att lämna salen med ett leende och förhoppningsvis känslan av att de faktiskt kunde prestera mer än vad de trodde. Gruppträning är ett fantastiskt roligt ”jobb” för oss instruktörer. Deltagarna går på sin fritid, helt självvalt, och det bästa kvittot på att man sköter sitt uppdrag är ju att deltagarna återvänder.

4. Favoritövning eller favorittekniktips?

Mountain climber, en riktigt tuff övning med överkroppsstyrka och kroppskontroll, mycket involvering av bål och med möjlighet till oändlig variation, både styrka och konditionsmässigt.

5. Bästa tränings- eller motivationstipset till våra kunder?

Det är sällan du ångrar ett träningspass, ibland kan det kännas tungt och tufft men det är alltid värt insatsen. Gör det som är roligt, variera och testa. Gör efter dina egna förutsättningar och efter din egen nivå/dagsform, ha gärna ett nåbart mål. Du kan också göra det till en social vardagshöjdpunkt, att ta en långpromenad eller löptur tillsammans med någon likasinnad kompis är härligt.

6. Vad upplever du för utmaningar i din träning?

Faktiskt inga alls, träning har så många fördelar både fysiskt och mentalt så jag prioriterar det trots ett liv med barn och jobb och ett socialt liv. För mig är det som ett positivt ”Moment 22”, jag blir piggare, gladare, sover bättre och orkar mer just för att jag lägger mycket tid på träning.

7. En sista fråga: Har du något annat du vill dela med dig av till våra kunder?

För en som älskar träningsvärk så var det en upplevelse utöver det vanliga att gå utbildning i CXWORX. Två dagar i rad med enbart fokus på coreträning med plankautmaning på fem minuter, ett oräkneligt antal CXWORX-pass som kördes under dessa dagar och massa teknikträning. På tåget hem var det trötta men glada utövare som knappt kunde skratta eftersom varenda bålmuskel hade aktiverats och möjligen använts över sin kapacitet, den träningsvärken var outstanding!