Daniel Makropulos, Kristinedals Träningscenter

Daniel Makropulos - månadens profil

Möt Daniel, PT och kostrådgivare, som får energi av sina kunders framgångar med kost och träning - och av klassiska lyft!
6 augusti 2019

Daniel Makropulos - månadens profil

Vilken är din historia på Kristinedals Träningscenter?

Under min tid vid Göteborgs Universitet gjorde jag min praktik på Kristinedals Träningscenter. Efter det att jag hade tagit min examen började jag arbeta med viktminskningsprogrammet ForMe. Under åren har min roll på Kristinedal ändrats och i dagsläget arbetar jag som personlig tränare och kostrådgivare.

 

Vad har du för träningsbakgrund?

Under min uppväxt var jag en sådan som testade runt massa olika utan att riktigt fastna. Jag har spelat innebandy, tränat kampsport med mera. I tonåren började jag träna på gym och blev med tiden mer och mer inriktad på funktionell träning, och sedan många år tillbaka utgör CrossFit grunden i min träning.

 

Vad är det du gillar med att jobba med träning?

Jag tycker verkligen om att se människor utmana sig själva och upptäcka hur mycket de faktiskt klarar av. När någon berättar hur bra de mår, det är då jag vet att jag har gjort mitt jobb! På Kristinedals Träningscenter har vi en stor variation av folk av olika åldrar, etniciteter o.s.v. Det ger en härlig atmosfär och ständigt nya utmaningar för mig som personlig tränare.

 

Har du någon favoritövning?

Mina favoritövningar är med skivstång. Jag utgår ofta från grundlyften knäböj, marklyft och bänkpress i olika varianter när jag tränar mina kunder. Personligen så gillar jag verkligen de olympiska lyften och framförallt frivändningar - bra övningar som stärker hela kroppen och som går att variera i all oändlighet.

 

Vilket är ditt bästa tränings- eller motivationstips?

Mitt bästa tips, speciellt om motivationen tryter, är att våga testa något nytt. Alla har faktiskt någon form av träning de gillar, och för att hitta vad som passar just dig är det viktigt att du testar runt bland olika pass o.s.v. Huvudsaken är att vara konsekvent med att hålla sig aktiv på något sätt. Det är ganska vanligt att man av en eller annan anledning inte hinner med sin träning och att man då blir helt inaktiv. Se till att alltid göra något, om så bara ut och gå en promenad. Det finns alltid något du kan göra!

 

Vad upplever du för utmaningar i din egen träning?

Jag har många bollar i luften och tiden kan vara knapp ibland. Då är lite bättre än inget, något kan man alltid göra.

 

Har du något annat du vill dela med dig av till våra kunder?

Mina bästa träningsminnen gäller inte mig själv utan alla de gånger det lyser i ansiktet hos de jag tränar då de har klarat av en utmaning de på förhand inte trodde att de kunde. Det är det som är höjdpunkterna i mitt yrke!

Jag vill dela med mig av ett citat från en jag har tränat under ett par månader som har gått igenom en otrolig resa från inaktiv och äta mycket färdigmat till att faktiskt tycka om träning och laga mat själv i regel varje dag. "Jag trodde jag skulle få kämpa mig igenom massa tråkig och smaklös mat för att nå resultat. Det här är ju knappt ens jobbigt, jag äter ju gott varje dag!"

Det är nämligen då en livsstilsförändring kommer bestå, när det är trevligt och har blivit en del av ens vardag!

 

Vill du träna med Daniel, eller få hjälp med kosten? Hör av dig till pt@kristinedal.nu!