Kristinedal hälsodag

Hälsodagar och föreläsningar

En halv- eller heldag i hälsans tecken

Hälsodagar

Boka in en hälsodag hos oss! Vi inspirerar och motiverar medarbetarna till att ta ett större ansvar för sin hälsa och livsstil. Tillbringa en halv- eller heldag i hälsans tecken hos oss på Kristinedal, en dag där vi varvar sköna träningspass med workshops och föreläsningar kring hälsa och välmående.

En hälsodag är perfekt som kick off eller teambuildingaktivitet!

Vi vet att maten är en viktig del av helhetsupplevelsen, så självklart ordnar vi hälsosam frukost, fika och även lunch för den som önskar det. Kontakta oss för mer information samt hjälp att skräddarsy just er hälsodag.

 

Sagt om våra hälsodagar:

”Alla kollegor som var med är mycket nöjda, både med bemötande, mat, föreläsning och träning/promenad. Flera i personalen har sagt att de har ändrat lite i sin kost efter dagen på Kristinedal, många hade broccoli i lunchlådan på måndagen…”

”Allt var bra. Bra information, roliga övningar, bra instruktörer.”

”Kändes som det var väldigt professionellt.”

 

Workshops och föreläsningar

Våra föreläsningar spänner brett över friskvårdsområdet.

Vi eftersträvar att väcka nyfikenhet och engagemang hos lyssnaren, snarare än att berätta vad som är ”rätt eller fel”. Budskapet är lätt att ta till sig och lyssnaren kan använda ”tänket” i sin egen vardag.

 

Kost

Vad äter du - och varför? Vi tittar på kostens fysiologiska, sociala och kulturella funktion, samt generella och personliga kostmönster. Deltagarna får med sig flera enkla tips att tänka på i vardagen. Boka.

 

Sömn

En god sömn ger oss inte bara energi till vardagen, utan även bra förutsättningar för att minnas bättre, tåla stress bättre och hålla immunförsvaret på topp. Här går vi enkelt  igenom sömnens fysiologi, och dess betydelse för god livskvalitet. Boka.

 

Motion

Rörelse är ett av våra grundläggande behov, och tillgång till fysisk aktivitet skapar bättre motståndskraft, både mentalt och fysiskt, mot livets utmaningar. Här får deltagarna förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion, och även en inblick i mental träning. Boka.

 

Stress

De reaktioner vi upplever under stress är skapade för vår överlevnad, och fyller en viktig funktion. Föreläsningen rör stress och dess effekter kortsiktigt och långsiktigt, men framför allt vad man kan göra för att hantera stressen på sätt som gör att man mår bra. Deltagarna får handfasta tips på hur man kan bli mer motståndskraftig genom att samarbeta med sin kropp och hjärna istället för att motarbeta dem. Boka.

 

 

Sagt om våra workshops och föreläsningar:

”Lätta och bra tips. Inga förmaningar utan mer uppmuntran.”

”Tänkvärt och bra basfakta. Kommer tänka över min livsstil och mina dagliga val.”

”Fin balans fakta/humor. Snyggt jobbat! :) ”

”Intressant och rolig kurs, ni var jätteduktiga på det ni kan. Lärorikt.”

 

Kroppsammansättningsmätning

Tanitavågen visar bl.a. vikt, fett%, fettmassa och vätskemängd i kroppen, och varje person får med sig sina resultat hem efter en individuell genomgång. Utmärkt att kombinera med andra aktiviteter under en hälsodag.

Gruppträningspass

Vi har ett fantastiskt utbud av gruppträning att prova på i större eller mindre grupper! Vi kan även skräddarsy ett pass just för er. Kontakta oss, vi kan ta fram en lösning för alla grupper.

Gymvisning

För en ny grupp är det en bra idé att boka en gymvisning. I grupper om max 5 personer/grupp går vi igenom gymmet så att man blir hemma bland konditions- och styrkemaskiner.

Motionskampanj

Vill ni öka den fysiska aktiviteten hos medarbetarna och skapa gemenskap och teamkänsla? Vi hjälper er att organisera och anordna er egen motionskampanj.

Träning på arbetsplatsen

Ett enkelt och kostnadseffektivt alternativ för att bidra till ökad fysisk aktivitet, och förbättrad hälsa och sammanhållning på arbetsplatsen.

Workshops

Ge arbetsgruppen ny energi genom en workshop i avslappning och andning. Eller utforska våra andra teman, som kost eller balans och hållning.