Månadens profil Glenn, Kristinedals Träningscenter

Glenn Jonasson - månadens profil

Vår kund Glenn har hittat balansen med kost och träning
6 juni 2019

Glenn Jonasson - månadens profil

Vad har du för träningsbakgrund?

Jag började spela fotboll i 10-årsåldern och varvade sommarens fotboll med handboll inomhus på vintern. Det höll i flera år, men sedan skadade jag ena knät som 15-åring. Då spelade jag i Gunnilses A-lag och det var förmodligen överträning som gjorde att jag skadade mig, på den tiden var det ingen som satte någon gräns för hur mycket man fick träna. Under åren har det blivit fyra operationer, och det syns ärr över hela knät.

Knät satte stopp för fotbollen just då, men det blev en start på styrketräningen. Jag hade alltid tyckt att styrketräning var tråkigt, men så länge jag ”tankade knät med muskler” så funkade det. Parallellt tränade jag fotbollsjuniorer och -seniorer i olika lag, och varvade själv träningen med styrketräning, löpning och badminton. Badmintonen har följt med länge nu, jag spelar regelbundet med min bror och några vänner varje vecka utöver min övriga träning.

 

Vilken är din historia på Kristinedals Träningscenter?

Min fru Pia och jag insåg för ungefär tio år sedan att ”nu har vi slappat till oss!”. Vi slutade röka efter många, många år som rökare och gick upp i vikt båda två. Det blev en anledning att få igång träningen igen. Det var Pia som drog med mig till ett närliggande gym och vi provade lite av varje där under några år, men trivdes aldrig riktigt. Då kändes det verkligen att det svåra är inte att börja, utan det svåra är att hålla i…

Av någon anledning hittade Pia Kristinedal och lockades framför allt av bassängen med saltvatten och av H2O-passen. Efter ett par års tjatande så bytte till slut även jag gym. Vi båda trivdes redan från början när vi kom innanför dörren, och vi trivs mer och mer ju längre vi är här! Det är trevligt på Kristinedal, det finns en familjär stämning och en go’ blandning av tränande i olika åldrar.

 

Hur tränar du idag?

Jag gillar att svettas och jag gillar varierad träning. Nu har jag en bra rutin med träning 2-3 gånger per vecka, och jag blandar CYKEL, COREBOLL, INDOORW, BODYPUMP och styrketräning med fria vikter i gymmet. De dagar jag inte tränar blir det 4 km promenad på morgnarna, och emellanåt så kommer jag och simmar också.

Från att ha tyckt att både gruppträning och styrketräning är astråkigt har jag helt svängt – nu är det asroligt!

Sedan i januari har Pia och jag också lagt om hur vi äter. I slutet av förra året nådde jag för första gången över 100 kg och trivdes inte alls med det. Pia och jag tog tag i maten, minskade portionerna, lade till mer grönsaker, ersatte kvällsmackorna med frukt och keso eller vaniljkvarg, och tog bort sötsakerna. Sedan januari har jag gått ner 16 kg och nu hittat en jättebra balans med mat och träning som kompletterar varandra. Jag känner inte att jag offrar något!

För mig har det betytt jättemycket att min fru och jag kunnat göra den här resan tillsammans. Vi har trevligt och tränar ihop, vi peppar varandra och vi hjälps åt att komma iväg till träningen och att hålla igång med rörelse och bra mat. En bra vana föder en annan, som föder en annan.

 

Hur håller du motivationen uppe?

Det känns motigt vissa dagar, men då känns det också extra gott efteråt! Loggboken har varit peppande – att klara 90 pass på ett år.

Jag känner att träningen ger mig så mycket i vardagen, jag har bättre humör, klarar jobbets stress och press bättre, har mer ork och energi, skjuter inte upp saker. Min största motivation är dock helt klart att jag vill bli en glad och pigg pensionär om några år! Träning är den bästa medicinen.

 

PS. Känns det som att du sett Glenn gå runt i svart personaltröja här på Kristinedals Träningscenter...? Det stämmer, han hjälper oss som fastighetsskötare på timmar och det är vi väldigt glada för!