Kristinedals Träningscenter, frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Om du inte hittar svar på din fråga så är du varmt välkommen att kontakta oss!

 

Träning och bokning

Hur kan jag komma igång med min träning?

Du kan boka in gymintroduktion, tid med Personlig Tränare eller varför inte boka in dig på ett av våra gruppträningspass.

 

Hur ska jag vara klädd när jag tränar?

När man vistas i våra träningslokaler skall man ha träningsskor som enbart har använts inomhus. Använder man sina utomhusskor i våra träningslokaler så förstör man inte bara våra golv utan också våra maskiner i gymmet. Rena och hela kläder som är mjuka och sköna att röra sig i.

 

Jag har glömt att avboka mig från ett gruppträningspass, vad händer då?

Du kan avboka en klass senast 2 timmar innan den börjar. Om du missar att avboka 2 klasser under en tvåmånadersperiod så kan du inte längre förboka ett gruppträningspass. När du betalt spärravgiften, återfår du dina bokningsrättigheter.  Tänk på att vara i tid till bokat pass. Din plats förloras och räknas som ett missat pass om du inte hämtat ut din passbiljett 10 minuter innan passet startar. När du blivit spärrad för bokning meddelas du via e-post.

 

Vilka regler gäller för bokning av gruppträningspass?

Du hittar aktuella bokningsregler här.

 

Hur bokar jag mig på gruppträningsaktiviteterna?

Du som har ett giltigt periodkort eller klippkort på träning hos oss bokar gruppträning via vår app eller kundwebb. Skulle det vara problem med din inloggning så kontakta oss i receptionen.

Har du inget giltigt träningskort men vill boka och betala för engångsträning på plats så är du välkomman att kontakta vår reception på telefon 031- 337 27 43. 

 

Vad har ni för åldersgränser?

Våra åldersgränser är:
Gym och gruppträning: Du ska ha fyllt 16 år för träning på egen hand. Med Juniorkort (månadskort eller 10-klippkort) kan du som är 12–15 år träna tillsammans med ansvarig vuxen.
Simhall: För att få besöka simhallen måste man ha fyllt 16 år. Med Juniorkort (månadskort eller 10-klippkort) kan du som är 12–15 år träna tillsammans med ansvarig simkunnig vuxen.
Omklädningsrum: Barn i simskola/skolsim byter om i POJKAR respektive FLICKOR. Barn upp till 9 år kan följa med simmande vuxen in i DAM/HERR. Från året barnet fyller 10 år byter flickor om i DAM och pojkar i HERR, alternativt tillsammans med vuxen i FLEX.
Fysisk aktivitet på recept: 16 år
Personlig Tränare: 16 år

 

Simhall

Har ni badvakt i simhallen?

Vår simhall är obemannad.

 

Hur djup är bassängen?

Bassängen är 120 cm som grundast och 180 cm som djupast.

 

Vad bör jag ha med mig när jag besöker er simhall?

Du behöver ha med dig en handduk, badkläder samt ett hänglås så att du kan låsa in dina saker i våra skåp.

 

Vad räknas som badkläder?

Hos oss på Kristinedals Träningscenter får du simma med kläder i material som är anpassade för bad. Exempel på detta är badbyxor, bikini, baddräkt och burkini. Kläder som vi inte accepterar i vår bassäng är till exempel vanliga shorts, underkläder, t-shirts och linnen.

 

När är sista insläpp till simhallen?

Sista insläpp till simhallen är 30 minuter innan simbassängens stängning. Duscharna har öppet 15 minuter efter simbassängens stängning. Omklädningsrummet har öppet 30 minuter efter simbassängens stängning. Notera att bastun stänger samtidigt som simbassängen.

 

Måste jag duscha innan jag går i bassängen?

Ja, alla som använder vår simhall måste duscha och tvätta håret innan man går i bassängen. Vi är väldigt stolta över vår goda vattenkvalitet och vill behålla en hög standard.

 

Simskola

Räcker det med en kurs?

Simning är en färdighet som kräver träning. Hur lång tid det tar för just ditt barn att lära sig simma beror på ålder, mognad, vattenvana och hur ofta ni tränar. Det kan ta en eller flera kurser, men tids nog kan alla lära sig att simma.

 

Går det att ta igen missade lektioner?

Nej

 

Får jag som förälder simma under tiden som mitt barn har lektion?

Ja, i den del av bassängen som är öppen för motionssim. För dig som inte har träningskort hos oss blir det en kostnad för ett engångsbad.

 

Får jag som förälder vara med inne i simhallen och titta på under lektionen?

Nej, du får inte vistas i simhallen om du inte är ombytt för motionssim. Men det går bra att sitta utanför simhallen eller uppe vid receptionen.

 

Måste jag meddela om vi inte kan komma vid något enstaka simskoletillfälle?

Nej, bara om ni tänker vara borta under en längre tid.

 

Kan jag anmäla kompisens barn?

Nej du kan endast anmäla dina egna barn.

 

Hur gammalt måste mitt barn vara för att få gå på simskolan?

Ett barn är moget motoriskt vid ungefär 5 års ålder. Vår simskola tar emot barn från det år de fyller 6 år. Vi utgår från varje individs förkunskaper och vårt mål är att alla ska få en positiv inställning till vatten och lära sig bröst- och ryggsim.

 

Hur anmäler jag mitt barn till simskolan?

Du gör din anmälan genom att klicka på den gröna knappen "Boka plats här" under simskolesidan. Du som redan har användaruppgifter här på Kristinedal använder dessa, och du som är ny användare skapar ett nytt konto.

OBS! Registrera kontot med ditt eget personnummer, EJ barnets!

Innan du bokar: dubbelkolla att du valt rätt nivå, dag och tid. Anmälan och betalning sker samtidigt.

 

När startar er simskola för barn?

All information om vår simskola för barn hittar du här.

 

Varför lär ni inte ut crawl från början?

Vi börjar med bröst- och ryggsim därför att det är de mest vilsamma simsätten, och därför är de simsätt man använder vid livräddning. Vid en nödsituation är det livsviktigt att spara på krafter och kroppsvärme. Crawl får barnet prova på först i nivå 4. När barnet sedan är simkunnigt, d.v.s. simmar 200 m varav 50 m på rygg, erbjuder vi även crawlkurser för barn.

 

Har ni simskola för vuxna?

Du som är vuxen och vill lära dig simma kan göra det tillsammans med vår simlärare/sim-PT. Prata med oss i receptionen så hjälper vi dig att komma igång.

 

Allmänna frågor

Hur hanterar ni personuppgifter?

Vi hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. Du kan läsa mer i vår dataskyddspolicy.

 

Har ni både manliga och kvinnliga städare?

Ja, vi har både manliga och kvinnliga städare. Det innebär att det förekommer både manlig och kvinnlig personal i alla omklädningsrum, beroende på vem som är i tjänst.

 

Hur länge behåller ni kvarglömda saker?

Vi behåller kvarglömda/upphittade saker i ca 1 månad.

 

Kan man låta sina kläder hänga kvar i skåpen i omklädningsrummen över natten?

Nej, vi klipper upp alla låsta skåp vid stängning. Kvarlämnade kläder finns att hämta i receptionen. Vill du ha dina träningskläder hos oss på anläggningen så har vi speciella skåp som man kan hyra terminsvis. Kontakta receptionen för mer information om detta.

 

Är det fri parkering hos er på Kristinedal? Behöver man parkeringstillstånd?

Om du är kund eller tränar inne på vår anläggning har du fri parkering i max 3 timmar. Registrera din bil i receptionen vid varje besök för att undvika böter. Parkeringen utanför oss på Kristinedals Träningscenter är endast till för dig som tränar hos oss, och för dig som har parkeringstillstånd via din arbetsgivare.

 

Tar ni kontanter?

Nej, vi är en kontantfri anläggning.

 

När måste jag lämna gym/omklädningsrum?

Du måste lämna gym/omklädningsrum senast vid tidpunkt för stängning. För simhallen gäller att duscharna har öppet 15 minuter efter simbassängens stängning, och omklädningsrummet har öppet 30 minuter efter simbassängens stängning. Notera att simhallens bastur stänger samtidigt som simbassängen.

 

 

Avtal och autogiro

Kan jag säga upp mitt kort innan bindningstidens slut?

I ditt avtal under rubriken Ångerrätt hittar du information om vad som gäller för ångerrätt, bindningstid och avslut. Läs mer här under Avtal och allmänna villkor.

 

Har ni studentrabatt?

Ja, vi har studentrabatt på våra årskort och halvårskort. För att kunna utnyttja studentrabatten måste du uppvisa Mecenat- eller Studentkort, enbart pappersintyg från skolan gäller ej.

 

Vad ingår i juniorkortet?

Juniorkortet gäller för dig som är 12 till 15 år. Med detta kort har du möjlighet att nyttja vårt hela utbud, d.v.s. gym, simhall och gruppträning, men du måste träna tillsammans med en ansvarig vuxen varje gång. Alla vuxna som följer med juniorkortsinnehavaren skall ha giltiga period- eller klippkort på vår anläggning alternativt lösa engångsträning, och delta aktivt i träningen tillsammans med junioren.

Omklädning: Flickor byter om i DAM, pojkar byter om i HERR. Våra FLEX-omklädningsrum är könsneutrala och kan också användas av junior tillsammans med ansvarig vuxen.

Juniorkortet är ett kort utan fysiskt kort, all information om kortet finns i vårt system, och detta betyder att du som har ett juniorkort behöver komma fram till oss i receptionen varje gång du kommer så att vi kan släppa in dig på anläggningen.

Aktuella juniorkort samt priser hittar ni på kundwebben.
Vi har inga FaR-kort för juniorer.

 

Hur säger jag upp mitt träningskort som löper på autogiro?

Autogiro sägs upp 1 kalendermånad innan avtalet beräknas upphöra. För att säga upp ditt kort behöver vi en skriftlig uppsägning. Observera att avtalstiden för våra årskort är 12 månader, och uppsägning av autogiro endast kan träda i kraft efter det att avtalstiden löpt ut.

 

Kan man provträna gratis?

Aktuellt pris för vårt Dagkort hittar du här. När du köper du ett hel- eller halvårskort inom 2 veckor från ditt första besök så drar vi av kostnaden för Dagkortet på priset mot uppvisande av kvitto.

 

Kan jag frysa mitt träningskort?

I våra Allmänna villkor kan du läsa vad som gäller för frysning av träningskort.