Gravidyoga

Träning som får dig och barnet att må bra
Boka gravidyoga

Gravidyoga

Att vara gravid innebär en stor förändring för kroppen och genom yoga och mental träning hjälper du dig själv och barnet i din mage att vara förberedda för att på bästa sätt "ta emot” varandra. Du gör dig mer redo för själva förlossningen och för allt nytt som ni tillsammans i fortsättningen får vara med om.

På kursen får du kunskap om enkla andningsövningar, avslappnande rörelser och positioner som är bra för dig och barnet i magen. Övningarna hjälper dig andas och att slappna av både före, under och efter förlossningen. Gravidyoga gör att du stärker kroppen och kan också lindra eventuella smärtor under graviditeten. Det är en säker och effektiv träning som har tagit hänsyn till de förändringar som sker i kroppen under en graviditet.

Oavsett hur du mår, om du har ont, mår utmärkt eller känner dig allmänt svullen i kroppen så är detta en träning som får dig och barnet att må bättre. Mot slutet av våra träffar skapar vi ett yogaprogram utifrån gravidgruppens behov som passar att göra både innan och efter förlossning.

Ju bättre tillgång du har till dig själv och dina upplevelser ju bättre kan du handskas med alla dina kommande utmaningar!

  • Med ökad avslappning och sinnesnärvaro stärker du dig själv och du höjer din egen kapacitet att handskas med smärta. Kroppen frigör endorfin som på naturligt vis höjer förmågan till smärtlindring.
  • Du blir bättre på att ”släppa taget”, vilket också reducerar orosmoment och ökar din tillit!

Välkomna din krabat eller krabatinna och kom ihåg att du är en sann hjältinna!

Övningarna är anpassade för dig som är i graviditetsvecka 17 eller längre. Men du är givetvis välkommen tidigare än så om du är ivrig och vill komma igång.

 

Gravidyogalärare
Maria Johnsson

 

Kursstart

Måndag den 26 augusti klockan 16.30 (8 ggr) BOKA

Måndag den 21 oktober klockan 16.30 (8 ggr) BOKA

 

Praktisk information
Kursen pågår i 8 veckor med ett kurstillfälle i veckan à 60 min.

 

Anmälan

Bokning och betalning sker via webben, använd gröna knappen "Boka plats" nedan.

 

Information och frågor
För mer information om kursen kontakta oss på kurser@kristinedal.nu