Kristinedals Träningscenter, PT Small Group

PT Small Group - Styrketräning för dig som kvinna 50+

Ge dig själv ett bättre liv och en bra livskvalitet genom att gå vår PT Small Group – Styrketräning för dig som kvinna 50+. För vem vill inte ha en stark och funktionell kropp långt upp i åren?
Boka plats

PT Small Group

Styrketräning för dig som kvinna 50+ 

Ge dig själv ett bättre liv och en bra livskvalitet genom att gå vår PT Small Group – Styrketräning för dig som kvinna 50+. För vem vill inte ha en stark och funktionell kropp långt upp i åren?

Under klimakteriet sker många förändringar i kroppen. Vallningar, trötthet, viktuppgång, nedstämdhet, yrsel, irritation är bara några symptom. Ett effektivt sätt att lindra symptomen är fysisk aktivitet och styrketräning. Studier visar att de kvinnor som styrketränar 2–3 gånger i veckan kan halvera sina klimakteriebesvär jämfört med kvinnor som är fysiskt inaktiva. Förutom att styrketräning får dig att må bättre och ökar självkänslan så stärker det, eller bromsar nedbrytningen av, skelettet.

Men hur ska man då träna för att få bästa effekt?

 

Kursen leds av vår Personliga tränare och Stark genom klimakteriet-certifierad coach Maria Mansfeld.

Genom egen erfarenhet samt många PT-timmar i ryggen hjälper Maria dig att må bättre, att känna dig sedd och förstådd samt att bli starkare både mentalt och fysiskt.

 

Positivt omdöme på kurser.se, 5 av 5 stjärnor

 

Målgrupp

Den här kursen är för dig som är kvinna 50 + och vill lära dig mer om din kropp och om styrketräning.

 

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som är fysiskt aktiv i vardagen.

 

Mål

Lära känna din kropp och dess signaler samt göra gymmet till en naturlig del av din träningsrutin, vilket kommer att göra dig både starkare och gladare.

 

Upplägg

En gång i veckan under fem veckor, varje tillfälle är 75 min. Under dessa veckor fokuserar vi på ren styrketräning för hela kroppen då det har störst bevisad effekt för att bland annat motverka benskörhet och lindra klimakteriesymptom.

 

Kursstart:

11 april kl 18.00 (uppehåll vecka 19) FULLBOKAD

22 maj kl 18.00 FULLBOKAD

 

Pris: 1800 kr