Kristinedals Träningscenter, PT Small Group

PT Small Group - Styrketräning för dig som kvinna 50+

Ge dig själv ett bättre liv och en bra livskvalitet genom att gå vår PT Small Group – Styrketräning för dig som kvinna 50+. För vem vill inte ha en stark och funktionell kropp långt upp i åren?
Boka plats

PT Small Group

Styrketräning för dig som kvinna 50+ 

Ge dig själv ett bättre liv och en bra livskvalitet genom att gå vår PT Small Group – Styrketräning för dig som kvinna 50+. För vem vill inte ha en stark och funktionell kropp långt upp i åren?

Under klimakteriet sker många förändringar i kroppen. Vallningar, trötthet, viktuppgång, nedstämdhet, yrsel, irritation är bara några symptom. Ett effektivt sätt att lindra symptomen är fysisk aktivitet och styrketräning. Studier visar att de kvinnor som styrketränar 2–3 gånger i veckan kan halvera sina klimakteriebesvär jämfört med kvinnor som är fysiskt inaktiva. Förutom att styrketräning får dig att må bättre och ökar självkänslan så stärker det, eller bromsar nedbrytningen av, skelettet.

Men hur ska man då träna för att få bästa effekt?

 

Kursen leds av vår Personliga tränare och Stark genom klimakteriet-certifierade coach Maria Mansfeld.

Genom egen erfarenhet samt många PT-timmar i ryggen hjälper Maria dig att må bättre, att känna dig sedd och förstådd samt att bli starkare både mentalt och fysiskt.

 

Positivt omdöme på kurser.se, 5 av 5 stjärnor

 

Steg 1

 

Målgrupp

Den här kursen är för dig som är kvinna 50 + och vill lära dig mer om din kropp och om styrketräning. 

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som är fysiskt aktiv i vardagen.

Mål

Lära känna din kropp och dess signaler samt göra gymmet till en naturlig del av din träningsrutin, vilket kommer att göra dig både starkare och gladare.

Upplägg

En gång i veckan under fem veckor, varje tillfälle är 75 min. Under dessa veckor fokuserar vi på ren styrketräning för hela kroppen då det har störst bevisad effekt för att bland annat motverka benskörhet och lindra klimakteriesymptom.

Kursstart:

22 augusti kl 18.00 FULLBOKAD

Pris: 1900 kr

 

Steg 2

 

Målgrupp

Den här kursen är för dig som är kvinna 50 + och vill lära dig mer om din kropp och om styrketräning med fria vikter.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som har en träningsrutin idag, ca 2ggr/veckan (gym/gruppträning). Du behöver inte ha gått steg 1 för att gå steg 2.

Mål

Lära känna din kropp och dess signaler samt bli säker på tekniken vad gäller övningar med fria vikter så att du kan ta din träning till nästa nivå på egen hand. 

Upplägg

En gång i veckan under åtta veckor, varje tillfälle är 75 min. I steg 2 lämnar vi maskinerna och kommer jobba mer med fria vikter så som skivstång, kettlebell, hantlar mm. Under dessa veckor fokuserar vi på övningar så som knäböj, marklyft, bålövningar samt press och dragövningar. Vi utgår alltid efter varje individs förmåga och du kommer att bli utmanad på din nivå. 

Kursstart:

26 september kl 18.00 BOKA

Pris: 3050 kr