Kristinedal Kristin profil vattengympa H2O

Kristin Abrahamsson - månadens profil

Den här månadens profil är Kristin Abrahamsson, som älskar att träna tillsammans med andra och som instruerar i H2O, INDOORW, BODYPUMP® och BODYSTEP®
3 december 2018

Kristin Abrahamsson - månadens profil

Varför instruerar du på Kristinedal?

Framförallt för att det är en träningsanläggning med ett stort utbud av gruppträning, men också för att jag redan vid första besöket fick en bra känsla och kände mig väldigt välkommen. Att jag valt att vara instruktör är för att jag älskar gruppträning av alla dess slag, att jag drivs till att ta ut mig mer när jag gör det tillsammans med andra, för att jag älskar att se en deltagare ta i det där lilla extra när jag motiverar hen extra mycket och för att känslan när deltagarna ler och är nöjda med passet är underbar!

 

Vad är det som driver dig till att träna?

Att få träna tillsammans med andra, om det så är gruppträning eller med en kompis i gymmet så motiverar det mig till att ta ut mig, endorfinkicken och tillfredsställelsen efter att ha tagit ut sig ordentligt samt att skapa och bibehålla en kropp som är stark, funktionell och hållbar.

 

Har du något särskilt bra träningsminne?

Oj, många! Men det första som poppar upp i hjärnan är när jag och en kompis bestämde oss för att köra ett rejält träningspass tillsammans, lite för rejält visade det sig... Vi brände av ett BODYSTEP-pass, CXWORX och lite egna övningar för ben och rumpa på samma kväll. Kändes helt okej där och då, men träningsvärken som kom dagarna efter var bland den värsta jag haft. Men vi hade väldigt kul den kvällen, så det var absolut värt det!

 

Vilken är din favoritövning?

Måste man välja en? Det finns ju oändligt många bra övningar! Men de flesta benövningar gillar jag, bland annat boxjumps, burpees och kombinerade utfallshopp med jumpsquats. Funktionella övningar som kopplar in många muskelgrupper och som samtidigt utmanar flåset lockar mig!

 

Vilka är dina bästa tips och råd till våra kunder och passdeltagare när det kommer till träning och hälsa?

Hitta något du tycker är kul - är det kul så kommer du förhoppningsvis att vilja göra det igen!

Var stolt över det du gör - utgå från dina förutsättningar! Det kommer alltid finnas de som springer snabbare och oftare än du, men du vinner över alla som ligger på soffan.

Hitta en balans - det kan bli för mycket av det goda, även träning. Glöm inte återhämtning, mat och sömn!