Månadens profil - Katarina Berggren

Månadens profil för mars är Katarina Berggren!
19 februari 2020

Vilken är din historia på Kristinedals Träningscenter?

Jag hamnade på anläggningen av en slump 2012. Jag hörde att det saknades en instruktör till ett gruppträningspass så jag hörde av mig till gruppträningskoordinatorn och berättade att jag fanns tillgänglig för att instruera passet. Efter det har det blivit åtta härliga år här och många fler ska det bli. 

 

Vad har du för träningsbakgrund?

Våren 2009 utbildades jag i gruppträningskonceptet BodyCombat® och började instruera pass. Senare samma åt utökade jag även med BodyPump®. Året därpå byggde jag på mina utbildningar med både IndoorW och Cykel där puls och kondition fick stå i fokus. Under 2012 blev det en utmaning för kroppskontrollen och jag utbildade mig inom TRX. Under nästkommande år har jag byggt på mina kunskaper genom att prova nya koncept och gått på olika inspirationsföreläsningar vilket man aldrig kan få för mycket av.  Under hösten 2017 tog Kristinedals Träningscenter in LesMills konceptet Sprint® och det var dags för ytligare en givande utmaning. För ett par veckor sedan utbildade jag mig även till CXWorx®-instruktör vilket är ett utmärkt komplement att träna ihop med Sprint®. Jag ser fram emot att få fortsätta vidareutbildas och utvecklas inom träning. 

 

Vad är det du gillar med att jobba med träning?

Framförallt se när våra deltagare lyckas med sina mål. Varje pass blir en utmaning även för mig som instruktör då jag arbetar med att utvecklas för att kunna inspirera andra ännu mer. Att få spexa till det med olika tema-pass är också en stor favorit. Vi har precis har Mello-tema-pass och näst på tur står Vasaloppsracet i Cykel på fyra timmar.  

 

Favoritövning eller favorittekniktips?

Det finns många bra övningar, framförallt knäböj och olika övningar för core där man verkligen känner att kroppen får jobba ligger mig varmt om hjärtat. Favorittipset jag ger ”tänk att det är roligt, då kommer du kommer klara det”.  

 

Bästa tränings- eller motivationstipset till våra kunder?

”Du har aldrig ångrat ett träningspass.” Även om du är trött innan träningen kommer du gå ut från passet med en underbar känsla som du inte hade haft om du hoppat över träningen.  

 

Vad upplever du för utmaningar i din träning? (Motivationsbrist? Sjukdom? Tidsbrist? 4 barn hemma? Jobbar natt?)

Största utmaningen som instruktör är att skapa genuin träningsglädje och få alla göra sitt bästa.

 

En sista fråga: Har du något annat du vill dela med dig av till våra kunder? Kanske ett härligt, dråpligt eller extra hemskt träningsminne, en rolig anekdot, en livsvisdom eller något annat?

Våga går ur bekvämlighetszonen och tänk utanför boxen. Njut av den träningen som blir av och lev i nuet. Ingenting är omöjligt.