Månadens profil - Liza Axenskär

Månadens profil är Liza Axenskär! Hon undervisar i YOGA och har gjort det i ett par månader. Klicka dig in för att läsa mer!
13 januari 2020
  1. Vilken är din historia på Kristinedals Träningscenter?

Jag hade en kort romans med Kristinedals träningscenter under sommaren 2005, då som tränande i gymmet. Min senaste romans med Kristinedals träningscenter påbörjade i mitten av oktober i år och då som instruktör men även tränande, främst i simhallen.

 

  1. Träningsbakgrund?

Med en bakgrund i Försvarsmakten så har träning varit en naturlig del av mitt liv de senaste 20 åren. Till en början mest med fokus på styrketräning och med löpning som komplement. Jag har även en historik som spinning-instruktör och numera som yogalärare. Löpningen har fått en större plats men yogan är för tillfället i fokus.

 

  1. Vad är det du gillar med att jobba med träning?

Jag älskar känslan av att få förmedla något till deltagare på mina klasser eller i enskilda möten som kan hjälpa dem vidare på sin träningsresa. Jag tycker det är lika fantastiskt varje gång någon upplever sin första endorfinkick eller når ett träningsmål.

 

  1. Favoritövning eller favorittekniktips?

Core, core, core…..all annan träning har hjälp av en stabil och stark core.

Och sen….Andas!

 

  1. Bästa tränings- eller motivationstipset till våra kunder?

Träna utifrån dina egna förutsättningar och vart du befinner dig i livet och försök att känna in din kropp och dagsform vid varje träningstillfälle. Försök att inte jämföra dig med andra runt i kring.

 

  1. Vad upplever du för utmaningar i din träning? (Motivationsbrist? Sjukdom? Tidsbrist? 4 barn hemma? Jobbar natt?)

Min stora utmaning just nu är att hitta en balans där min egen träning får lika mycket utrymme som tiden jag lägger som instruktör. En svår balansgång då det är så himla roligt att instruera.

 

 

 

  1. En sista fråga: Har du något annat du vill dela med dig av till våra kunder? Kanske ett härligt, dråpligt eller extra hemskt träningsminne, en rolig anekdot, en livsvisdom eller något annat?

Våga prova något nytt ibland! Om någon sagt till mig för 10 år sedan att jag skulle jobba med yoga så hade jag inte trott dem. Det kan vara väldigt nyttigt för ens egen utveckling och för motivationen att bryta invanda träningsmönster med en helt ny upplevelse.

Sen vill jag också slå ett slag för vila. Det är inte farligt att ge sig själv ett par dagar utan träning ibland. Att kanske ta en promenad, meditera eller bara andas medvetet kan göra under för hela dig.