Kristinedal Maria Cerboni Board yoga

Maria Cerboni - månadens profil

Den här månadens profil är Maria Cerboni, som instruerar i H2O MIX och Board Yoga. Läs om Marias passion för yoga och vatten.
8 mars 2018

Maria Cerboni

Berätta vem du är

En glad och sprallig entreprenör som delar Yoga och vattenträning på alla plan. På vattnet ståendes på en bräda, i vattnet med träning och yogarörelser, och på land med härliga Yogamoves.

Mitt jobb är min passion som jag är så tacksam över att få dela och arbeta med.

 

Vad gör du på Kristinedals Träningscenter? Hur länge har du jobbat här?

Jag började hålla yogaklasser på Kristinedal 2013 men därefter flyttade jag utomlands till Karibien där jag byggde upp yoga på ett hotell och delade yoga i hela tre år. Men Sverige är vackert och till slut tog jag mig hem igen. Under 2017 startade vi igång Board Yoga på Kristinedal (yoga på en SUP-bräda i vattnet) och därefter började vi även dela H2O MIX vilket är vattenträning med en Mix.

 

Berätta lite om din träningsbakgrund.

Jag har tränat flitigt sedan barnsben och höll under hela min uppväxt på med både ridning och fotboll på elitnivå. Men under tonåren kom jag även med i landslaget i ridsporten gymkhana och valde då att satsa allt och tävla internationellt. Redan som 20-åring fick jag dock skador i min kropp och diskbråck och fick avsluta ridningen. Därefter var det mycket rehab och vattenrehab där jag kom i kontakt med vattnets effekt. Jag fann även yogan och började fördjupa mig i den och därefter fortsatte allt med att guida och dela yoga världen runt. Jag har även haft ett förflutet med kickboxning under några år och har alltid varit en människa i rörelse och motion.

 

Varför tycker du det är roligt att träna?

För man får sådan underbar energi och glädje. Att ha en kropp som kan göra så mycket och att vi kan utmana oss och sätta nya mål samt även acceptera då kroppen inte orkar och då vara snäll mot kroppen. Det är roligt att träna och se resultat och ha målsättningar och på samma gång träffa underbara människor som mår bra och tar en dag i taget.

 

Vad motiverar dig att träna?

Våra kroppar, människor och nya saker som man finner inom sig själv och andra människor genom träning.

 

Följ @maria.cerboni och @kristinedalstraningscenter på Instagram för mer inspiration och fler härliga bilder!