Kristinedal, månadens profil Mirza

Mirza Santa - månadens profil

Varierad gruppträning är vägen till resultat för vår stamkund Mirza
1 mars 2019

Mirza Santa - månadens profil

 

Hur länge har du varit hos oss på Kristinedals Träningscenter?

Jag började träna på Kristinedal för 12-13 år sedan när jag bodde i Gamlestaden. Vi var ett grabbgäng som spelade fotboll i sporthallen varje söndag, och sedan började jag träna på gymmet sent på kvällarna efter att ha nattat min son.

 

Vad är det som driver dig till att träna?

Jag var periodare med träningen förr, men en blodförgiftning fick mig att prioritera upp hälsan och träning. Jag har en stark vilja till att hålla mig frisk och stark. Träningen är också som en nystart för kropp och sinne varje gång, en bra ventil. Ibland säger min fru åt mig att sticka iväg till Kristinedal – det är bra för alla…

Visst blir man lite beroende av träning, men det är ett bra beroende.

 

Hur ser din träningsrutin ut?

Sedan flera år tillbaka så tränar jag 5 gånger per vecka. Jag brukar värma upp i gymmet men i övrigt så kör jag bara gruppträning -  BODYPUMP, FYS, STRONG BOX och CYKEL ACTIVIO. Instruktörerna betyder mycket, att ha någon som sprudlar av glädje och sprider energi, som lyfter upp en när man är trött och som känner igen en. Vi hjälps åt allihop vi som är på passen också. Man pushar varandra och kämpar ihop, från 20-åringar till 65-åringar, alla är välkomna.

 

Har du någon favoritövning?

Just nu är det battle ropes i gymmet! Otroligt jobbigt och effektivt för hela kroppen. Gillar även axelpressarna i BODYPUMP. Avskyr burpees…

 

Varför stannar du på Kristinedal?

Det är en skön laganda på Kristinedal, nästan familjärt fast det är så stort. Här blir alla accepterade som de är, inga förutfattade meningar, det är speciellt. När man tränat här så länge så är det ju många man känner, man kan varandras namn och det är högt i tak. Vi tar seriöst på träningen men njuter också av livet, man behöver inte vara för extrem åt något håll.

Jag har en bra träningsrutin här sedan länge och skulle inte vilja byta ställe och börja om. Min son tränar också här, och min fru är nog på väg tillbaka efter att ha tränat ett tag på en annan anläggning närmare sitt jobb.

 

Har du haft någon motivationssvacka?

Inte egentligen. Självklart har man dippar ibland och vissa veckor får man vara lite flexibel, men jag försöker att se till att följa min rutin.

Råkade ut för en vadbristning för ett tag sedan och sedan dess är jag ännu mer noggrann med uppvärmning och teknik. Det var nyttigt på ett sätt, det var en tankeställare även om det inte var allvarligt. Jag vill inte slarva och sedan få sota för det.

 

Vilket är ditt bästa träningstips?

Håll strukturen och kom hit! Ett träningspass kan inte ersättas av en promenad, promenaden får vara ett trevligt komplement. Man kanske känner sig trött en del dagar, men mitt tips är ändå att man följer sin plan oavsett om det nu är 2 eller 5 pass i veckan. Rutiner ger kontinuitet och då kommer resultaten. Alla har tuffa dagar, men det blir lättare med struktur!