Kristinedal Sofie A, Bodypump

Sofie Ahlin - månadens profil

Den här månadens profil är Sofie Ahlin, som instruerar i BODYPUMP, CYKEL, INDOORW, FYS, COREBOLL och BOX.
7 september 2018

Sofie Ahlin - månadens profil

Varför instruerar du på Kristinedal?

Kristinedal har ett väldigt brett utbud utav träning som man ständigt strävar efter att förbättra. Att man hela tiden strävar efter att bli bättre för kundernas skull är en inställning jag uppskattar. Många som jobbar eller tränar på Kristinedal har också varit på anläggningen länge vilket jag tror bidrar till en trygg och härlig stämning samtidigt som man välkomnar den som är ny in i gemenskapen.  Min känsla när jag är på Kristinedal är att alla är välkomna, oavsett träningsbakgrund, vilket jag hoppas alla känner.  

 

Vad är det som driver dig till att träna?

Gruppträning är min stora passion i livet och något av det roligaste jag vet. Att lyfta vikter, göra crunches eller cykla tillsammans och till musik ger mig en fantastisk känsla av gemenskap och får mig att må väldigt bra! Sedan finns det ju såklart hälsomässiga aspekter på träning som är väldigt positiva och som motiverar mig.

 

Har du något särskilt bra träningsminne?

Jag har många bra träningsminnen men jag måste säga att det är några av de teamklasser jag kört som har lämnat särskilt starka avtryck. Nyårscykelklassen för ett par år sedan med Juan och Björn som medinstruktörer där Juan kommer inrusande med mina gamla barnskidor fasttejpade på fötterna och slänger sig på golvet som del i frågesporten är ett roligt minne. Ett annat exempel på fantastiska träningsminnen är vår årliga Tomtepump där jag får ikläda mig min alldeles för trånga tomteklänning och Oskar och Tobbe brukar spotta tomteskägg mot slutet.

 

Vilken är din favoritövning?

Frivändningen i BODYPUMP där man får jobba med många stora muskelgrupper och kommer upp i puls av tempot.

 

Vad är ditt/dina bästa tips och råd till våra kunder och passdeltagare när det kommer till träning och hälsa?

- Försök att hitta en träningsform som du tycker är rolig så blir det inte så svårt att motivera sig.

- Ta det lugnt med vikter och belastning i början om du är ovan vid träningsformen. Detta är viktigt för att lära sig teknikerna ordentligt och vänja kroppens muskler och leder vid belastningen för att undvika skador.