Kristinedals Träningscenter, månadens profil Sofie Wernersson

Sofie Wernersson - månadens profil

Möt vår instruktör Sofie, som drivs av att utmana sig själv och andra
1 november 2019

Sofie Wernersson - månadens profil

Sofie håller klasser i SPRINT, FYS och STRONG BOX här på Kristinedal. Här delar hon med sig av sina bästa tips och träningsminnen!

 

Vilken är din historia på Kristinedals Träningscenter?

Jag började träna på Kristinedal samtidigt som jag började jobba på SKF för 5,5 år sedan och har tränat här sedan dess.

 

Vad har du för träningsbakgrund?

Jag spelade fotboll i 11 år när jag var yngre, samt även handboll och golf under några år. Senaste tio åren har jag tränat framförallt på gymmet/gruppträning, CrossFit samt löpning.

 

Vad är det du gillar med att jobba med träning?

Träning ger mig alltid extra energi, jag älskar endorfinkicken och att utmana mig själv! Att få göra det tillsammans med andra - där vi utmanar och pushar varandra som ett team och jag får följa deltagarnas utveckling - gör det hela ännu roligare!

 

Har du någon favoritövning eller favorittekniktips?

Knäböj och olika magövningar är favoriter, de bygger en stark grund och hjälper mig i allt annat jag gör.

 

Vilket är ditt bästa tränings- eller motivationstips till våra kunder?

Det som jag tycker funkar bäst är variation, att testa någon ny form av träning. Det kan vara att prova ett nytt pass eller att gå en kurs. Eller att träna med en kompis!

 

Vad upplever du för utmaningar i din egen träning?

Under vissa perioder/dagar blir jag bekväm och tränar på rutin och utmanar inte mig själv. Då följer jag mitt råd ovan vilket brukar fungera!

 

Har du något särskilt träningsminne du vill dela med dig?

Jag skulle i somras bestiga Kebnekaise, och dagen vi skulle upp på toppen var det snålblåst, kallt och regnade. Knappt halvvägs upp tänkte jag att ”Nu vänder jag, jag ska bara gå 10 meter till”.

10 meter blev till slut hela vägen till toppen, och väl där uppe spelade kylan och avsaknad av utsikt ingen roll. Att kämpa sig upp (och ner) var värt det, kanske ännu mer än om det hade varit fint väder och lätt promenad. Känslan när man klarar något man inte trodde är så mycket skönare än den enkla promenaden! Ge inte upp!