Sommarsimskola, simskola 2021, Kristinedals Träningscenter

Sommarsimskola!

Gör ditt barn redo för sommarens bad! Simskolan hålls måndag till fredag under två veckor med start vecka 28.
7 juni 2022

Sommarsimskola!

Gör ditt barn redo för sommarens bad! Simskolan hålls måndag till fredag under två veckor med start vecka 28, och riktar sig till barn 6 - 9 år.

 

Visst är vattnet fantastiskt! I simskolan får barnen kunskap för resten av livet. De får vattenvana, lära sig simma och rädda liv, både sitt eget och andras.

Simundervisningens mål är att alla barnen ska känna sig säkra i vattnet och bli simkunniga. Målet i nybörjarkurserna är framförallt att barnen ska få vattenvana och lära sig koordinera arm- och bentag, och därefter lära sig simma kortare sträckor. I fortsättningskurserna är det dags att gå vidare. Där lär sig barnen bland annat att simma längre sträckor och simma med livboj. Barnen kan börja i simskolan det år de fyller 6 år.

Vi börjar med bröst- och ryggsim därför att det är de mest vilsamma simsätten, och därför är de simsätt man använder vid livräddning. 

 

På Kristinedals Träningscenter erbjuder vi sommarsimskola med start vecka 28 och ordinarie simskola med start vecka 35. Mer information om vår simskola och dess nivåer, om tider och om bokning hittar du här.

 

Simma lugnt!