Kristinedal, kiropraktor, fysioterapeut

Kiropraktik och fysioterapi

Komplettera din träning med behandlingar

Kiropraktor

Vad är kiropraktik?

Kiropraktik betyder enkelt översatt ”att utföra för hand”. En kiropraktor behöver inte bara jobba med leder som ibland missförstås utan använder även massage, laser, akupunktur och stötvåg m.m. för specifika problem som t.ex. mjukvävnadsskada. En av socialstyrelsen legitimerad kiropraktor skall alltid arbeta enligt vetenskapligt beprövade metoder och har därför en god basmedicinsk kunskap om när en patient ska eller inte ska behandlas.

Vad behandlar kiropraktorn?

Några av de vanligaste besvären som en kiropraktor behandlar är ryggont, huvudvärk, nackspärr, ischias och ländryggssmärta. Även idrottsskador, arbetsrelaterade besvär och ryggbesvär under graviditet behandlas av kiropraktorn.

Christian Sandström, Leg. Kiropraktor / Spec. Idrottsmedicin, från Rygg & Idrottskliniken finns i våra lokaler.

För information och bokning, kontakta Christian på tel: 0735-40 32 24 eller besök deras hemsida.

 

Fysioterapi/Sjukgymnastik

Ann Fager, Leg. Fysioterapeut, bedriver sin verksamhet Fysioterapi Fager här hos oss. Hon har lång erfarenhet av att behandla besvär från nacke, rygg, höfter, utstrålande smärta i arm eller ben, huvudvärk m.m..

Ann arbetar med led- och nervmobilisering i syfte att minska smärta och återställa funktion. Det innebär att olika manuella tekniker används för att få nervsystemet att fungera optimalt och ge "rätt" signaler till leder och muskler. Funktionell träning och rörelsekvalitet är en viktig del i hennes behandlingsmetoder, och akupunkturbehandling används för smärtlindring och vid stressrelaterade besvär.

Ann är ansluten till Västra Götalandsregionen. Högkostnadskort samt frikort gäller.

För mer information och bokning kontakta Ann på tel: 070-7474793 eller via epost till ann@fysioterapifager.se