Kristinedal simskola

Simskola

för barn mellan 6 och 9 år

I simskolan får barnen kunskap för resten av livet

Simskola för barn mellan 6 och 9 år

Visst är vattnet fantastiskt! I simskolan får barnen kunskap för resten av livet. De får vattenvana, lära sig simma och rädda liv, både sitt eget och andras.

Vårterminen 2018

Simskolan är nu i full gång och alla våra grupper är fullbokade.

Höstterminen 2018

Höstterminen startar vecka 35.
Anmälningarna startar den 23 april klockan 10.00. Mer information om vilka dagar och tider som finns att välja på kommer upp på hemsidan samma dag som anmälningarna startar. 

För anmälan och mer information om kursen kontakta oss på simskola.kristinedal@skf.com.

Vid anmälan behöver vi få in några uppgifter från dig:

  • Vilken nivå ska ditt barn gå? Läs gärna här för att få information om våra nivåer.

  • Vilken dag och tid ni önskar ni simma? Skriv gärna flera olika tider ni kan tänkas simma då vi tar anmälningarna i turordning och grupperna snabbt blir fullbokade.

  • Vilket/vilka telefonnummer når vi er på?

  • Vilka personuppgifter har ditt barn? Vi behöver både för- och efternamn samt personnummer.

En bekräftelse med information om vilken dag och tid ni har blivit anmälda till sker via e-post.

 

Så här säger föräldrar om tidigare kurser:

“Ordning och reda. Peppande efter elevens villkor. Mkt självförtroende vunnet”

“”Ni är superbra =)”

“Förtroendeingivande och kompetent lärare. Väldigt duktig på att se barnen”

“Som förälder är jag positivt överraskad att min tidigare vattenrädda dotter blivit modigare och tycker att det är roligt med vatten och med simskolan. Tack!”

 

Simundervisningens mål är att alla barnen ska känna sig säkra i vattnet och bli simkunniga. Målet i nybörjarkurserna är framförallt att barnen ska få vattenvana och lära sig koordinera arm- och bentag, och därefter lära sig simma kortare sträckor. I fortsättningskurserna är det dags att gå vidare. Där lär sig barnen bland annat att simma längre sträckor och simma med livboj. Barnen kan börja i simskolan det år de fyller 6 år.

Vi börjar med bröst- och ryggsim därför att det är de mest vilsamma simsätten, och därför är de simsätt man använder vid livräddning. Vid en nödsituation är det livsviktigt att spara på krafter och kroppsvärme. Crawl får barnet prova på först i nivå 4. När barnet sedan är simkunnigt, d.v.s. simmar 200 m varav 50 m på rygg, erbjuder vi även crawlkurser för barn.

Att lära sig rätt från början är självklart det bästa sättet, och därför börjar vi träna simning med dyna. Då har läraren möjlighet att kunna hjälpa till, och barnet kan koncentrera sig på tekniken.

Viktigt att komma ihåg är att varje barn är unikt, jämför därför inte barnen med varandra. Att lära sig simma kan vara svårt för en del och lättare för andra.

Sista lektionen är det diplomutdelning, och först då får föräldrar och barn reda på vilka märken de har tagit.

Simning är en färdighet som kräver träning. Hur lång tid det tar för just ditt barn att lära sig simma beror på ålder, mognad, vattenvana och hur ofta ni tränar. Det kan ta en eller flera kurser, men tids nog kan alla lära sig att simma. Vi utgår från varje individs förkunskaper och vårt mål är att alla ska få en positiv inställning till vatten och lära sig bröst- och ryggsim.