Kristinedal simskola

Simskola

för barn mellan 6 - 9 år

I simskolan får barnen kunskap för resten av livet
Boka simskola

SIMSKOLA FÖR BARN MELLAN 6 - 9 ÅR

Visst är vattnet fantastiskt! I simskolan får barnen kunskap för resten av livet. De får vattenvana, lära sig simma och rädda liv, både sitt eget och andras.

 

Vårterminen 2023

Platserna till våren släpper vi någon gång under november. Vi lägger upp mer info med exakt datum när det börjar att närma sig.

 

För mer information om simskolan, kontakta oss gärna på simskola.kristinedal@skf.com.

Så här säger föräldrar om tidigare kurser:

“Ordning och reda. Peppande efter elevens villkor. Mkt självförtroende vunnet”

“Ni är superbra =)”

“Förtroendeingivande och kompetent lärare. Väldigt duktig på att se barnen”

“Som förälder är jag positivt överraskad att min tidigare vattenrädda dotter blivit modigare och tycker att det är roligt med vatten och med simskolan. Tack!”

 

Simundervisningens mål är att alla barnen ska känna sig säkra i vattnet och bli simkunniga. Målet i nybörjarkurserna är framförallt att barnen ska få vattenvana och lära sig koordinera arm- och bentag, och därefter lära sig simma kortare sträckor. I fortsättningskurserna är det dags att gå vidare. Där lär sig barnen bland annat att simma längre sträckor och simma med livboj. Barnen kan börja i simskolan det år de fyller 6 år.

Vi börjar med bröst- och ryggsim därför att det är de mest vilsamma simsätten, och därför är de simsätt man använder vid livräddning. Vid en nödsituation är det livsviktigt att spara på krafter och kroppsvärme. Crawl får barnet prova på först i nivå 4. När barnet sedan är simkunnigt, d.v.s. simmar 200 m varav 50 m på rygg, erbjuder vi även crawlkurser för barn.

Att lära sig rätt från början är självklart det bästa sättet, och därför börjar vi träna simning med dyna. Då har läraren möjlighet att kunna hjälpa till, och barnet kan koncentrera sig på tekniken.

Viktigt att komma ihåg är att varje barn är unikt, jämför därför inte barnen med varandra. Att lära sig simma kan vara svårt för en del och lättare för andra.

Sista lektionen är det diplomutdelning, och först då får föräldrar och barn reda på vilka märken de har tagit.

Simning är en färdighet som kräver träning. Hur lång tid det tar för just ditt barn att lära sig simma beror på ålder, mognad, vattenvana och hur ofta ni tränar. Det kan ta en eller flera kurser, men tids nog kan alla lära sig att simma. Vi utgår från varje individs förkunskaper och vårt mål är att alla ska få en positiv inställning till vatten och lära sig bröst- och ryggsim.

Ann-Christin Björkman

Simlärare, sim-PT

Niclas Larsson

Simlärare, sim-PT, crawlinstruktör

Mari Norlander

Simlärare, sim-PT, instruerar i H2O

Cornelia Sanne

Simlärare, sim-PT

Mathias Bergstrand

Simlärare