Kristinedal ombyggnad 2018

Vi bygger om!

...för en friskare vardag. Klart HT 2021

Vi bygger om!

Vi på SKF:s Personalstiftelse och Kristinedals Träningscenter är stolta över vår fina byggnad från 1973, och vill förvalta arvet på bästa sätt. Nu är det dags att följa med i Gamlestadens utveckling och modernisera huset så att det bättre möter era, våra kunder och besökares, behov idag och framåt.

Vår vision är en mötesplats för den aktiva människan, en trivsam och trygg miljö där du gärna stannar länge. Vi vill tillvarata husets rymd och ljusinsläpp, och skapa ett naturligt flöde genom entré, reception, gym, gruppträning och simhall som knyter ihop verksamheterna i husets olika delar. Fastighetens moderniseras med ett helt nytt ventilationssystem, samt tillgänglighetsanpassas.

På den här sidan kommer du att kunna hitta uppdaterad information om projektet genom hela resan från byggstart till slutförande. Först kommer en beskrivning av ombyggnationens olika etapper, och scrollar du längre ner så hittar du aktuella aktiviteter och färsk information.

 

Följ med oss på resan mot ett modernt och funktionellt Kristinedal!

 

Etapp 1 - 2018/2019

Första etappen berör plan 2, d.v.s. entréplan.

  • Nya omklädningsrum med bastu byggs. När du gått igenom grindarna följer du den yttre korridoren längs med fönstren för att komma in i de nya omklädningsrummen. Vi bygger ett för damer, ett för herrar, samt några könsneutrala bokningsbara individuella hytter. Från omklädningsrummen går du direkt ut i gymmet, och därifrån upp till plan 3 och gruppträningen om du önskar.
Inspirationsbild gym Kristinedal
  • Gymmet utökas, möbleras om, och knyts ihop med receptionen, Studion och gruppträningssalarna. Vi öppnar upp gymmet ut mot västra fasaden för mer ljusinsläpp, och inreder en större yta för stretch och avslappning. Från stretchytan når du enkelt Studion på plan 1. Nära nya receptionen ligger trappan upp till plan 3 och gruppträningssalarna.
Inspiration ny reception och entré Kristinedal 2018

 

  • Reception och grindar flyttas. Istället för att ha receptionen till höger och grindarna till vänster, kommer reception och grindar ligga jämte varandra till vänster när du kommer in. Den nya receptionen kommer även att nås inifrån gymmet, så att vi kan ge dig som kund bättre service under ditt besök hos oss.

 

Etapp 2 - 2019/2020

Andra etappen rör främst plan 1.

  • Nya omklädningsrum med bastu byggs. Vi bygger ett för damer, ett för herrar, samt några könsneutrala bokningsbara individuella hytter. Simskolebarn och elever i skolsim får egna omklädningsrum.

 

Etapp 3 - 2020/2021

Tredje etappen rör främst plan 3.

  • Konferensrum Kulan och loungen, utrymmena kring Björkrummet och entrén till konferensrum Forum byggs om.

 

  • Kundhiss sätts in.

Detta händer just nu

Aktiviteterna startar längst ner, här i toppen ligger de nyaste punkterna. Informationen kan komma att ändras när som helst.

 

Vecka 20: Behandlingsrummen till massör Malin Morander och kiropraktor Christian Sandström, Rygg & Idrottskliniken, öppnar på plan 3 (gamla boxrummet).

Omklädningsrum 3 (herrar) och 4 (damer) stängs för ombyggnad. Vi hänvisar till omklädningsrum 1 och 2 på plan 2 samt omklädningsrummen på plan 1 (simhall).

Vecka 19-20: Hyrskåpen bortom sporthallstrappan töms och flyttas. Beslut tas om materialval för golv i entré, korridor och omklädningsrum, klinker och kakel till omklädningsrum, omklädningsskåp, förvaringsskåp och ny receptionsdisk.

Vecka 19: I gymmet kommer en temporär vägg upp från PT-hörnans inre del bort till västra väggen, för att väggen längs med korridoren mot omklädningsrummen rivs. Det kommer att bli lite tight under några veckor, men vi behåller så mycket utrustning vi kan inne i gymmet.

Fredag 4 maj: Omklädningsrum 5 (herrar) stängs för ombyggnad. Vi hänvisar till omklädningsrum 1 och 3 på plan 2, samt omklädningsrum med bastu på plan 1.

Måndag 30 april: Omklädningsrum 6 (herrar) stängs för ombyggnad. Vi hänvisar till övriga omklädningsrum på plan 2 samt bastu på plan 1.

Start vecka 17: Omklädningsrum 7 (damer) + kontor + personalrum längs västra fasaden rivs för att gymmet ska kunna få mer yta. För att gymmet ska kunna användas under tiden reses temporära byggväggar innanför befintliga väggar.

Boxrummet stängs för ombyggnad. Boxsäcken kommer att komma upp i gymmet senare under 2018.