Kristinedals Träningscenter, hälsosam kost

Näringsrik mat för kropp och själ

Färdas på en resa till hälsa och välbefinnande med balanserad kost

Färdas på en resa till hälsa och välbefinnande med balanserad kost: 

Näringsrik mat för kropp och själ

 

En balanserad kost är inte bara mat, det är en livsstil. Det är en inbjudan till att ge din kropp de näringsämnen den behöver för att fungera på topp. Varje måltid är en möjlighet att nära din kropp och själ.

Färska frukter och grönsaker: Naturens godis, fyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter. De är inte bara en fest för ögonen med sina levande färger, men också ett gott mellanmål eller en hälsosam dessert som kan tillfredsställa ditt sötsug.

Fullkorn: Fullkornsprodukter som fullkornsbröd, havregryn och råris är inte bara mat, de är både energi- och näringspaket. De ger långvarig energi och innehåller fiber som är bra för matsmältningen.

Baljväxter: Bönor, linser och kikärter är små kraftpaket av protein. De är också rika på fiber och hjälper till att hålla blodsockret stabilt, vilket ger dig en jämn energinivå hela dagen.

Nötter och frön: Nötter och frön är små skatter av hälsosamma fetter, protein och antioxidanter. De är perfekta som mellanmål eller att strö över sallader för att lägga till en krispig textur och näring.

Magra proteiner: Komplettera din kost med ett måttligt intag av fisk, kyckling, ägg och magert kött. Dessa ger aminosyror som är byggstenar för kroppens celler. De är hjältarna som bygger och reparerar vävnader i din kropp.

Kom ihåg, det är inte bara om vad du äter, utan också hur. Mindful eating handlar om att utveckla medvetenhet om dina upplevelser, fysiska signaler och känslor om mat. Engagera alla sinnen: notera ljuden, färgerna, dofterna, smakerna och texturerna av maten och hur du känner när du äter. Låt varje måltid bli en firande av hälsa och välbefinnande. När du äter, gör det med glädje och tacksamhet. För i slutändan är mat inte bara bränsle, det är njutning, det är livet.