Månadens profil Kent

Kent Svensson - månadens profil

Möt Kent Svensson, som tränat i gymmet på Kristinedal i drygt 40 år!
8 januari 2019

Kent Svensson - månadens profil

Vilken är din historia på Kristinedal?

Jag började träna på Kristinedal i mitten av 1970-talet, kanske redan 1973 när huset byggdes. Jag bodde i Gamlestaden och jobbade på SKF några år och minns att det snackades om nybygget. Då låg gymmet i källaren (nuvarande Studion, reds anm.), och där tränade jag flera dagar i veckan under höstar och vintrar, för att sedan träna utomhus under vår och sommar. Det säsongsupplägget körde jag i säkert 20 år, men sedan fick jag massa sträckningar och bristningar av löpningen och fick ta en period med bara rehab och simning. Nu är det gymmet som gäller.

 

Vilket är ditt bästa Kristinedalsminne?

På den tiden jag började så hade Kristinedal pingisbord och gammeldans, och konserter. Det bästa minnet måste ändå vara konserten med Arne Domnérus, Bengt Hallberg och Jan Johansson – tre av den svenska jazzens giganter spelade här på Kristinedal! Jag undrar fortfarande hur de lyckades boka dem.

 

Hur lägger du upp din träning?

Jag tränar i gymmet 3-5 gånger per vecka sedan många år, oftast dagtid sedan jag blev pensionär. Jag har alltid prioriterat konditionsträning – hockey, löpning, pingis och badminton när jag var yngre, och nu i gymmet mycket cykel, crosstrainer och trappmaskin. Gillar verkligen crosstrainern, det är som att springa i sand. Det är mjuk träning samtidigt som man kan ta ut sig ordentligt!

 

Vilken är din favoritövning?

Jag gillar allt i gymmet! Men två nya favoriter är wallball och intervaller på Stair Mastern.

 

Hur gör du för att hålla motivationen uppe?

Sedan 13-14 års ålder har jag haft max 3 veckors träningsuppehåll för semester eller så, jag är en riktig träningsnarkoman. Visst kan det kännas motigt någon enstaka dag, men jag mår så bra av träning att jag aldrig haft någon riktig motivationssvacka.

Mitt bästa tips för den som inte är motiverad är rationellt tänkande. Med träning så minskar du risken för, eller slipper helt, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, högt blodtryck, metabola syndromet. Förhoppningsvis slipper du knapra mediciner.

 

Varför fortsätter du att träna på Kristinedal efter alla år?

Jag känner mig hemma här! Nu har jag dessutom värvat min flickvän hit, hon går på gruppträningen när jag är i gymmet. Jag ser med spänning fram emot att se hur det blir när allt blir klart!