Kristinedals träningscenter utsida parkering

Om oss

Vår vision är att skapa en trivsam och trygg miljö för en friskare vardag. Hos oss stannar du gärna länge!

Kristinedals Träningscenter - en friskare vardag

Kristinedals Träningscenter, som drivs av SKF:s Personalstiftelse, slog upp portarna för första gången redan 1973. Då var det en fritidsanläggning och mötesplats för SKF:s anställda, men sedan 1990-talet är vårt center öppet för allmänheten. Redan från invigningsdagen gällde att ”Kristinedal skall vara en rastplats med god miljö, undan en jäktig tillvaro. Där ska man kunna möta sina vänner, äta en bit mat eller dricka en kopp kaffe.” * I den andan fortsätter vi att driva Kristinedals Träningscenter, men idag är byggnaden inte enbart en personalanläggning för SKF:are utan en modern friskvårdsanläggning med ett brett utbud av träning, friskvård, kurser och tjänster.

Kristinedals Träningscenter ska vara en mötesplats för den aktiva människan, och vår affärsidé är att leverera ett brett utbud av friskvårdstjänster på ett enkelt och professionellt sätt. Vi vill ge dig förutsättningarna att lyckas med din träning och vet att regelbundenhet och långsiktighet krävs för att du ska kunna nå dina mål. Därför är vårt mål att få dig att trivas så att du vill stanna länge och på köpet få en friskare vardag.

Som medlem hos oss har du tillgång till både 1000 m² gym, massor av inspirerande gruppträning samt simning och träning i saltvattensbassäng, vilket ger dig stora möjligheter till bredd och variation i din träning. Sedan januari 2022 har vi även en padelhall med tre banor i toppklass som kompletterar utbudet. Övriga tjänster som finns i huset är personlig träning (PT), simskola, kurser, företagstjänster av olika slag samt massör och kiropraktor.

Det är lätt att ta sig hit oavsett om du åker kollektivt eller kör bil, och har du bil parkerar du dessutom gratis på vår stora parkering direkt utanför. Vi tror på det personliga mötet och personlig service, därför är vår reception alltid bemannad.

 

Varför heter vi Kristinedals Träningscenter?

På platsen för dagens träningscenter stod tidigare en privatvilla, uppförd i mitten av 1700-talet av Niklas Sahlgren (donator till Sahlgrenska Sjukhuset), som kallades Kristinedal. Under de år SKF ägde villan användes den bland annat som barndaghem och sedan till studieändamål. Det nya Kristinedal färdigställdes år 1973 som en personalanläggning för SKF och förde traditionen vidare – ”att hålla SKF-are i trim både fysiskt och psykiskt” *.

 

*Ur en internartikel för SKF, 1973-06-08