Yoga, Kristinedals Träningscenter

Yogatema i september

Närmsta veckorna bjuder vi på extra många välgörande yogapass!
4 september 2019

Yoga på Kristinedals Träningscenter

Yoga är en fysisk form av rörelse där instruktören hämtar inspiration och övningar från olika yogaläror. På Kristinedals Träningscenter utövas poweryoga med inspiration från hatha- och ashtangayoga. Andning och rörelse kombineras i en kraftfull träning där styrkan, uthålligheten, smidigheten, balansen och koordination tränas fysiskt. Yoga ger dig mental styrka, bättre fokus, hjälp till återhämtning i livet och generellt en bättre kroppsuppfattning. Yoga är både ett bra komplement till övriga träningsformer eller som huvudträning.

 

5 fördelar med att träna Yoga!

  • Yoga är mycket effektivt för att motverka stelhet, och gör dina leder rörligare. Problemet med de flesta arbeten i västvärlden idag är att vi antingen har ett för stillasittande jobb eller utför tungt arbete med högt tempo där snedbelastning ofta uppstår. Kroppen vill ha en variation av rörelser för att minska stelheten. Många av dessa rörelser som man utför under att Yoga-pass förekommer tyvärr inte naturligt i det moderna samhället längre - som till exempel att sitta på huk en längre stund.

 

  • Yoga ökar syresättningen av blodet och vissa ställningar sägs stimulera matsmältningsorganen, som njurarna och levern. Vridningar sägs särskilt vara utrensande och andningsövningar hjälper till att öka syreupptagningen och renar blodet vilket kan jämföras med ett riktig detox och rening för dina inre organ.

 

  • Kanske har du svårt att sova på kvällarna? Du ligger och tänker på vad du ska göra och måste hinna med under kommande dag? Att lägga ett yogapass mot slutet av dagen kan vara ett bra sätt att komma ner i varv inför natten. Utförandet av de olika övningarna ger avslappnade effekter och kan leda till att du både somnar snabbare och sover bättre. Sömnen är en viktig hälsofaktor.

 

  • Under yogapassen ligger stort fokus på andningen, och forskning visar att om man arbetar med att andas rätt så minskar det risken betydligt för att symptom som yrsel, stickningar i tår, fingrar och liknande uppstår.

 

  • En annan underbar effekt av regelbunden träning är att yoga lär oss släppa taget om resultat och att vara mer i nuet. Otålighet av att vara någon annanstans och alltid på språng är idag ett stort behov oavsett om man vill eller inte och att hålla ställningar och fokusera på andningen under en längre stund gör det lättare för oss att hitta stillhet och lugn, precis där vi är just nu.

 

På Kristinedals Träningscenter kan du under september träna yoga:

Tisdagar kl 12.00 - 13.00 (60 min) med Philippa Glazer, gästinstruktör

Torsdagar kl 12.00 - 13.00 (60 min) med Linnea Ydkvist

Söndagar kl 17.00 - 18.30 (90 min) med Philippa Glazer

 

Prova även gärna våra andra lugnare koncept för styrka och smidighet: BODYBALANCE och SOMA MOVE! Tider för de passen, och för övrig gruppträning, hittar du via vår schemasida samt via vår app och webbokning.

Är du ute efter en lugnare form av yoga? Då kanske någon av våra yogakurser är rätt val för dig! Läs mer och boka din plats här.