Kristinedal simhall saltvatten

Simhall

Njut av vattnets läkande och bärande kraft

Vi erbjuder motionssimning, gruppträning och kurser i saltvatten

Under hela sommaren och hösten 2019 bygger vi om våra omklädningsrum i anslutning till simhallen. Du som besökare använder därför omklädningsrummen på entréplan till ombyte och noggrann kropps- och hårtvätt före och efter bad, vi har ingen vattenkran eller dusch nere på simhallsplan. Ta gärna med dig tofflor och ett ordentligt badlakan eller en badrock att svepa in dig i på väg till och från simhallen.

 

Vår simhall

På Kristinedals Träningscenter har vi en trevlig simhall med en 25-meters saltvattensbassäng för motionssimning och träning, och flera bastur. De stora fönstren ut mot Säveån gör att simhallen under dagtid badar i ljus. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder olika former av vattenträning och dessutom i en mycket god vattenkvalitet.

 

Simma och träna hos oss

OBS! Under sommar och höst 2019 bygger vi om våra omklädningsrum vid simhallen. Därför byter du som vill simma eller gå på gruppträningspass i bassängen om på plan 2, i gymmets omklädningsrum. För din egen bekvämlighet och värme vill du kanske ta med dig en ordentligt stor badhandduk eller en badrock, och ett par badtofflor, när du besöker oss.

Under senhösten och vintern 2019 öppnar vi successivt upp de nya omklädningsrummen, ett för damer, ett för herrar, ett par könsneutrala och parfymfria hytter, samt separata omklädningsrum för barn i skola eller simskola.

Vi erbjuder en mängd olika träningsaktiviteter i vattnet, så att du ska hitta något som passar just dig. Exempel på dessa är motionssim på egen hand, gruppträning (H2O och H2O FYS), crawlkurser för vuxna, gravidvattengymnastik, simskola för barn samt personlig simträning. Du kan även låna utrustning i vår reception i form av vattenbälte, simdynor m.m.

För att motionssimma i vår bassäng måste du vara simkunnig, vilket innebär att du ska kunna simma 200 meter, varav 50 meter på rygg, samt inneha allmänt badvett och säkerhet vid vatten. Mer information om våra säkerhets- och trivselregler hittar du här.

Varje torsdag mellan kl 16.15 och kl 20.30 har vi vuxensim i vår simhall. Detta innebär att vi under dessa kvällar har en åldersgräns på 16 år.

Är ni en grupp tar vi emot max 7 personer per tillfälle. Är ni fler än så går det bra att hyra en bana i förväg i mån av plats, kontakta receptionen för att få mer information och för att boka.

 

Personlig simträning

Känner du dig osäker i vattnet och vill lära dig att simma? Eller vill du utveckla din teknik och styrka i vattnet?

Hos oss kan du boka din personliga simtränare som hjälper dig utefter dina förutsättningar och målsättningar, oavsett om det är ditt allra första simtag eller en satsning inför swimrunsäsongen.

All simundervisning sker i vår 25-meters saltvattensbassäng.

Välkommen att kontakta oss för mer information om PT-sim!

 

Vår bassäng

En bra vattentemperatur för vattenträning är mellan 25-34 grader. Vi på Kristinedals Träningscenter har en motionsbassäng som har en temperatur på 27,5 grader vilket är optimalt för att kroppstemperaturen inte ska bli för hög när du tränar. Djupet på bassängen börjar på 1,2 meter och sträcker sig till 1,8 meter på den djupaste delen.

Vi har saltvatten i vår bassäng vilket är bra både för dig som simmar, för miljön och för oss som jobbar i simhallen. Varje dag gör vi noggranna tester av bassängvattnet, och vi är stolta över vår goda vattenkvalitet.

Ur saltet frigör vi en liten mängd klor som hjälper till med vattenreningen, och kanske har du känt av att du själv luktar klor efter ett simhallsbesök? Doften du känner kommer ifrån bundet klor, som fäst sig i smuts, svett, hudavlagringar, klädludd eller hygienprodukter som du inte tvättat bort innan du gått i bassängen. När kloret väl ”bitit sig fast” hjälper det inte att tvätta och schamponera sig noga efter badet – doften sitter ett bra tag. Bundet klor orsakar, förutom doft, dessutom en gas som kallas trikloramin som irriterar andningsorganen och som kan utlösa astma.

För att slippa klordoften – och den giftiga gasen – så är det viktigt att duscha och schamponera sig noggrant över hela kroppen, utan badkläder, innan man går i bassängen. På det viset behöver du faktiskt bara skölja av dig efter ditt simhallsbesök, och kanske lyxa till det med ett hårbalsam och hudkräm.

 

Tips inför besöket

Om du vill simma hos oss, ta med eget hänglås!

Här kan du ladda ner ett aktivitetsschema som gäller från och med vecka 35.