Kristinedal simhall saltvatten

Simhall

Njut av vattnets läkande och bärande kraft

Vi erbjuder motionssimning, gruppträning och kurser i saltvatten

Vår simhall

På Kristinedals Träningscenter har vi en trevlig simhall med en 25-meters saltvattensbassäng för motionssimning och träning, och flera bastur. De stora fönstren ut mot Säveån gör att simhallen under dagtid badar i ljus. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder olika former av vattenträning och dessutom i en mycket god vattenkvalitet.

 

Simma och träna hos oss

Vi erbjuder en mängd olika träningsaktiviteter i vattnet, så att du ska hitta något som passar just dig. Exempel på dessa är motionssim på egen hand, gruppträning (H2O och H2O FYS), crawlkurser för vuxna, gravidvattengymnastik, simskola för barn samt personlig simträning. Du kan även låna utrustning i vår reception i form av vattenbälte, simdynor m.m.

För att motionssimma i vår bassäng måste du vara simkunnig, vilket innebär att du ska kunna simma 200 meter, varav 50 meter på rygg, samt inneha allmänt badvett och säkerhet vid vatten. Mer information om våra säkerhets- och trivselregler hittar du här.

Varje torsdag mellan kl 16.15 och kl 20.30 har vi vuxensim i vår simhall. Detta innebär att vi under dessa kvällar har en åldersgräns på 16 år.

Är ni en grupp tar vi emot max 7 personer per tillfälle. Är ni fler än så går det bra att hyra en bana i förväg i mån av plats, kontakta receptionen för att få mer information och för att boka.

 

Personlig simträning

Känner du dig osäker i vattnet och vill lära dig att simma? Eller vill du utveckla din teknik och styrka i vattnet?

Hos oss kan du boka din personliga simtränare som hjälper dig utefter dina förutsättningar och målsättningar, oavsett om det är ditt allra första simtag eller en satsning inför swimrunsäsongen.

All simundervisning sker i vår 25-meters saltvattensbassäng.

Välkommen att kontakta oss för mer information om PT-sim!

 

Vår bassäng

En bra vattentemperatur för vattenträning är mellan 25-34 grader. Vi på Kristinedals Träningscenter har en motionsbassäng som har en temperatur på 27,5 grader vilket är optimalt för att kroppstemperaturen inte ska bli för hög när du tränar. Djupet på bassängen börjar på 1,2 meter och sträcker sig till 1,8 meter på den djupaste delen.

Vi har saltvatten i vår bassäng vilket är bra både för dig som simmar, för miljön och för oss som jobbar i simhallen. Varje dag gör vi noggranna tester av bassängvattnet, och vi är stolta över vår goda vattenkvalitet.
 

Tips inför besöket

Om du vill simma hos oss, ta med eget hänglås!

Här kan du ladda ner ett aktivitetsschema som gäller vecka 28-34. Höstens aktivitetsschema gäller från och med vecka 35, och det hittar du här.