Kristinedal simhall saltvatten

Simhall

Njut av vattnets läkande och bärande kraft

Vi erbjuder motionssimning, gruppträning och kurser i saltvatten
Köp träningskort och klippkort

Bassängen är öppen för motionssim alla dagar under våra öppettider. Notera att du behöver ett träningskort (dagkort, klippkort eller periodkort) på Kristinedals Träningscenter för att nyttja bassängen, vi säljer inte engångsbad.

 

Vår simhall

 

På Kristinedals Träningscenter har vi en trevlig simhall med en 25-meters saltvattensbassäng för motionssimning och träning, och bastu i omklädningsrummen för dam och herr. De stora fönstren ut mot Säveån gör att simhallen under dagtid badar i ljus. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder olika former av vattenträning och dessutom i en mycket god vattenkvalitet.

Vi tar inte emot barn under 11 år utanför simskola i bassängen. Med Juniorkort (månadskort eller 10-klippkort) kan du som är 11-15 år träna tillsammans med ansvarig simkunnig vuxen.

 

Simma och träna hos oss

Vi erbjuder en mängd olika träningsaktiviteter i vattnet, så att du ska hitta något som passar just dig. Exempel på dessa är motionssim på egen hand, gruppträning, crawlkurser för vuxna, gravidvattengymnastik, simskola för barn samt personlig simträning. Du kan även låna utrustning i vår reception i form av vattenbälte, simdynor m.m.

För att motionssimma i vår bassäng måste du vara simkunnig, vilket innebär att du ska kunna simma 200 meter, varav 50 meter på rygg, samt inneha allmänt badvett och säkerhet vid vatten. Mer information om våra säkerhets- och trivselregler hittar du här.

Är ni en grupp tar vi emot max 7 personer per tillfälle. Är ni fler än så går det bra att hyra en bana i förväg i mån av plats, kontakta receptionen för att få mer information och för att boka.

På vår schemasida hittar du vårt aktivitetsschema för simhallen.

 

Personlig simträning

Känner du dig osäker i vattnet och vill lära dig att simma?

Hos oss kan du boka din personliga simtränare som hjälper dig utefter dina förutsättningar. All simundervisning sker i vår 25-meters saltvattensbassäng.

Välkommen att kontakta oss för mer information om PT-sim!

 

Vår bassäng

En bra vattentemperatur för vattenträning är mellan 25-34 grader. Vi på Kristinedals Träningscenter har en motionsbassäng som har en temperatur på 27,5 grader vilket är optimalt för att kroppstemperaturen inte ska bli för hög när du tränar. Djupet på bassängen börjar på 1,2 meter och sträcker sig till 1,8 meter på den djupaste delen.

Vi har saltvatten i vår bassäng vilket är bra både för dig som simmar, för miljön och för oss som jobbar i simhallen. Varje dag gör vi noggranna tester av bassängvattnet, och vi är stolta över vår goda vattenkvalitet.

 

Varför är det viktigt att duscha före ditt besök i bassängen?

Vi har saltvatten i vår bassäng vilket är bra både för våra besökare, miljön och personalen som jobbar i simhallen.  

Dock behövs alltid en liten mängd klor som hjälper till med vattenreningen. Kloret frigörs ur saltet via en klorcell i vårt reningsverk. Känner du klordoft kommer det ifrån bundet klor, som fäst sig i smuts, svett, hudavlagringar, klädludd eller hygienprodukter som du inte tvättat bort innan du gått i bassängen. När kloret väl bitit sig fast hjälper det inte att tvätta och schamponera sig noga efter badet  doften sitter ett bra tag. Bundet klor orsakar, förutom doft, dessutom en gas som kallas trikloramin som irriterar andningsorganen och som kan utlösa astma. Det är ofta trikloramin som gör att en del personer får besvär av luften i simhallar.

För att slippa klordoften  och den giftiga gasen  så är det viktigt att duscha och schamponera sig noggrant över hela kroppen, utan badkläder, innan man går i bassängen. På det viset behöver du faktiskt bara skölja av dig efter ditt simhallsbesök.

Vi är glada över att vi kan ta emot både kunder och personal vars luftrör inte klarar av att vistas i vanliga klorbassänger.

Stort tack för att du duschar och tvättar dig noga inför varje dopp i bassängen - tillsammans håller vi nere klorhalten till ett minimum!

 

Tips inför besöket

Ta med eget hänglås eller köp en inpasseringshandling med chip (kort eller armband) för att låsa skåpet med.

Här hittar du information om våra öppettider för motionssim.