Kristinedals Träningscenter, frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Om du inte hittar svar på din fråga så är du varmt välkommen att kontakta oss!

 

Träning och bokning

Vad har ni för märken på era gymmaskiner?

Hos oss kan du träna på maskiner från bl.a. StairMaster, Star Trac, Technogym, Nautilus, Precore och Gymleco

 

När har ni gyminstruktion? Hur bokar jag mig på det?

Se tider och boka in dig via vår app, hemsida eller kom in till oss i receptionen. För juniorer 12-15 år har vi en introduktion till anläggningen, säker träning, vila och återhämtning m.m., där du som ansvarig vuxen följer med. Kontakta vår reception för att boka tid för juniorintroduktion.

Läs mer om vårt gym och gyminstruktion här.

 

Vad skall jag ha för skor när jag tränar hos er?

När man vistas i våra träningslokaler skall man ha träningsskor som enbart har använts inomhus. Använder man sina utomhusskor i våra träningslokaler så förstör man inte bara våra golv utan också våra maskiner i gymmet.

 

Jag har glömt att avboka mig från ett gruppträningspass, blir jag spärrad från att träna på grund av detta?

Du kan avboka en klass senast 2 timmar innan den börjar. Om du missar att avboka 2 klasser under en tvåmånadersperiod så kan du inte längre förboka ett gruppträningspass. När du betalt avgiften på 60 kr för att låsa upp spärren, återfår du dina bokningsrättigheter.  Tänk på att vara i tid till bokat pass. Plats förloras och räknas som ett missat pass om du inte hämtat ut din passbiljett 10 minuter innan passet startar. När du blivit spärrad för bokning meddelas du via epost.

 

Vilka regler gäller för bokning av gruppträningspass?

När du bokar dig för ett gruppträningspass kan du göra detta först 6 dagar innan passet har sin början. Bokar du dig via vår webbokning kan du boka in 6 separata pass åt gången, varav max 4 under en och samma dag. Skulle du inte ha möjlighet att komma på ett inbokat pass vill vi ha din avbokning senast två timmar innan passet har sin början. Uteblir du från två inbokade pass inom två månader där du inte har avbokat dig förlorar du din rätt att boka dig via internet. Om detta skulle inträffa måste du betala en avgift i receptionen för att få webbokningsfunktionen aktiverad igen.

 

Hur bokar jag mig på gruppträningsaktiviteterna?

För att kunna boka dig på någon av våra gruppträningspass via vår hemsida så måste du ha ett giltigt kort. Har du inget giltigt kort men vill boka dig ändå, är det bara att kontakta vår reception på telefon 031- 337 27 43. Har du ett giltigt kort så går du in på vår första sida och klickar på länken passbokning. Här måste du uppge din epostadress som användarnamn (har du inte angett någon epostadress i vårt system så kontaktar du bara vår reception), som lösenord anger du dina sex första siffror i ditt personnummer. Nu skall du vara inloggad. Skulle det vara problem med din inloggning så kontakta oss i receptionen.

 

Mina bokningar syns inte i min kalender i telefonen - vad kan jag göra?

Tänk på att det är enbart bokningar som görs i appen som visas i kalendern. Bokningar gjorda via receptionen eller webben kommer inte synas i mobilens kalender. Om det är bokningar gjorda i appen som inte visas kan du testa att ta bort kalendern innan du prenumererar på nytt.

Iphone
Ta bort kalender:
Inställningar > Lösenord och konton > Prenumererade kalendrar > Gå in på kalendern och klicka på radera konto
Påminnelse för aktivitet:
För att aktivera kalender i appen, gå till inställningar och klicka på Prenumerera kalender.
Inställningar > Kalendrar > Förvalda påminnelser > Se till att man har ett värde för "Aktiviteter"

Android
Ta bort Kalender:

Gå till Google kalender - Inställningar > kalendrar > klicka på avbryt prenumeration.
Påminnelseinställningar för aktivitet:
För att aktivera kalender i appen gå till inställningar och markera Aktivera kalender, du kan sedan välja vilken kalender du vill använda samt ställa in påminnelseintervall.
För att ta bort en kalenderfunktionen i appen avaktivera kalenderfunktionen under inställningar.

Inställningar > händelser > Standardavisering > Välj tidsintervall eller stäng av

Om kalendern synkas med gmail så måste det has i åtanke att gmail endast synkar en gång var 24h ca. Det är en restriktion vi inte kan påverka.

 

Vad har ni för åldersgränser?

Våra åldersgränser är:
Gym och gruppträning: Du ska ha fyllt 16 år för träning på egen hand. Med Juniorkort (månadskort eller 10-klippkort) kan du som är 12–15 år träna tillsammans med ansvarig vuxen.
Simhall: För att få besöka simhallen måste man ha fyllt 16 år. Med Juniorkort (månadskort eller 10-klippkort) kan du som är 12–15 år träna tillsammans med ansvarig simkunnig vuxen.

Omklädningsrum: Barn i simskola/skolsim byter om i POJKAR respektive FLICKOR. Barn upp till 9 år kan följa med simmande vuxen in i DAM/HERR. Från året barnet fyller 10 år byter flickor om i DAM och pojkar i HERR, alternativt tillsammans med vuxen i FLEX.
Fysisk aktivitet på recept: 16 år
Personlig Tränare: 16 år

 

Simhall

Är simhallen till för SKF:are bara?

Vår simhall är öppen för allmänheten. Notera att du behöver ett träningskort (klippkort eller periodkort) på Kristinedals Träningscenter för att besöka simhallen, vi har inte öppet för engångsbad.

 

Har ni badvakt i simhallen?

Vår simhall är obemannad.

 

Hur djup är bassängen?

Bassängen är 120 cm som grundast och 180 cm som djupast.

 

Vad bör jag ha med mig när jag besöker er simhall?

Du behöver ha med dig en handduk, badkläder samt ett hänglås så att du kan låsa in dina saker i våra skåp. Tänk på att låsa in dina värdesaker i våra värdeskåp i receptionen. Med badkläder menar vi kläder i material som är anpassade för bad. Exempel på detta är badbyxor, bikini, baddräkt och burkini. Kläder som vi inte accepterar i vår bassäng är till exempel vanliga shorts, underkläder, t-shirts och linnen.

 

Vad räknas som badkläder?

Hos oss på Kristinedals Träningscenter får du simma med kläder i material som är anpassade för bad. Exempel på detta är badbyxor, bikini, baddräkt och burkini. Kläder som vi inte accepterar i vår bassäng är till exempel vanliga shorts, underkläder, t-shirts och linnen.

 

När är sista insläpp till simhallen?

Sista insläpp till simhallen är 30 minuter innan simbassängens stängning. Duscharna har öppet 15 minuter efter simbassängens stängning. Omklädningsrummet har öppet 30 minuter efter simbassängens stängning. Notera att bastun stänger samtidigt som simbassängen.

 

Måste jag duscha innan jag går i bassängen?

Ja, alla som använder vår simhall måste duscha innan man går i bassängen. Vi är väldigt stolta över vår goda vattenkvalitet och vill behålla en hög standard.

 

Simskola

Räcker det med en kurs?

Simning är en färdighet som kräver träning. Hur lång tid det tar för just ditt barn att lära sig simma beror på ålder, mognad, vattenvana och hur ofta ni tränar. Det kan ta en eller flera kurser, men tids nog kan alla lära sig att simma.

 

Går det att ta igen missade lektioner?

Nej

 

Får jag som förälder simma under tiden som mitt barn har lektion?

Ja, i den del av bassängen som är öppen för motionssim. För dig som inte har träningskort hos oss blir det en kostnad för ett engångsbad.

 

Får jag som förälder vara med inne i simhallen och titta på under lektionen?

Nej, du får inte vistas i simhallen om du inte är ombytt för motionssim. Men det går bra att sitta utanför simhallen eller uppe vid receptionen.

 

Måste jag meddela om vi inte kan komma vid något enstaka simskoletillfälle?

Nej, bara om ni tänker vara borta under en längre tid.

 

Kan jag anmäla kompisens barn?

Nej du kan endast anmäla dina egna barn.

 

Hur gammalt måste mitt barn vara för att få gå på simskolan?

Ett barn är moget motoriskt vid ungefär 5 års ålder. Vår simskola tar emot barn från det år de fyller 6 år. Vi utgår från varje individs förkunskaper och vårt mål är att alla ska få en positiv inställning till vatten och lära sig bröst- och ryggsim.

 

Hur anmäler jag mitt barn till simskolan?

Du gör din anmälan genom att klicka på den gröna knappen "Boka plats här" under simskolesidan. Du som redan har användaruppgifter här på Kristinedal använder dessa, och du som är ny användare skapar ett nytt konto.

OBS! Registrera kontot med ditt eget personnummer, EJ barnets!

Innan du bokar: dubbelkolla att du valt rätt nivå, dag och tid. Anmälan och betalning sker samtidigt.

 

När startar er simskola för barn?

All information om vår simskola för barn hittar du här.

 

Varför lär ni inte ut crawl från början?

Vi börjar med bröst- och ryggsim därför att det är de mest vilsamma simsätten, och därför är de simsätt man använder vid livräddning. Vid en nödsituation är det livsviktigt att spara på krafter och kroppsvärme. Crawl får barnet prova på först i nivå 4. När barnet sedan är simkunnigt, d.v.s. simmar 200 m varav 50 m på rygg, erbjuder vi även crawlkurser för barn.

 

Har ni simskola för vuxna?

Du som är vuxen och vill lära dig simma kan göra det tillsammans med vår simlärare/sim-PT. Prata med oss i receptionen så hjälper vi dig att komma igång.

 

Allmänna frågor

Hur hanterar ni personuppgifter?

Vi hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. Du kan läsa mer i vår dataskyddspolicy.

 

Har ni både manliga och kvinnliga städare?

Ja, vi har både manliga och kvinnliga städare. Det innebär att det förekommer både manlig och kvinnlig personal i alla omklädningsrum, beroende på vem som är i tjänst.

 

Hur länge behåller ni kvarglömda saker?

Vi behåller kvarglömda/upphittade saker i ca 1 månad.

 

Kan man låta sina kläder hänga kvar i skåpen i omklädningsrummen över natten?

Nej, vi klipper upp alla låsta skåp vid stängning. Kvarlämnade kläder finns att hämta i receptionen. Vill du ha dina träningskläder hos oss på anläggningen så har vi speciella skåp som man kan hyra terminsvis. Kontakta receptionen för mer information om detta.

 

Är det fri parkering hos er på Kristinedal? Behöver man parkeringstillstånd?

Om du är kund eller tränar inne på vår anläggning har du fri parkering i max 3 timmar. Registrera din bil i receptionen vid varje besök för att undvika böter. Parkeringen utanför oss på Kristinedals Träningscenter är endast till för dig som tränar hos oss, och för dig som har parkeringstillstånd via din arbetsgivare.

 

Tar ni Swish?

Ja, det går bra att betala med Swish i vår reception och på vår hemsida.

 

När stänger entrédörren?

Entrédörren stängs för inpassering 30 minuter innan anläggningen stänger.

 

När måste jag lämna gymmet?

Du måste lämna gymmet senast vid tidpunkt för stängning, och omklädningsrummen inom 30 minuter efter stängning. Anläggningen skall vara tom på kunder senast 30 minuter efter stängning. För simhallen gäller att duscharna har öppet 15 minuter efter simbassängens stängning, och omklädningsrummet har öppet 30 minuter efter simbassängens stängning. Notera att simhallens bastur stänger samtidigt som simbassängen.

 

Har ni något café eller något att äta?

I vår reception har vi ett bra utbud av varma och kalla drycker, mellanmål, proteindrycker och -bars, samt enklare luncher i form av Foodbox.

 

Har ni personvågar i simhall och gym?

Nej, vi tillhandahåller inte vågar i våra lokaler. Att väga sig och kontrollera sin vikt är upp till var och en. Kristinedals Träningscenters vision ”att skapa en trivsam och trygg miljö för en friskare vardag” och vi anser inte att en allmän våg bör tillhöra verksamhetens utbud.

Du som vill väga dig i samband med personlig träning eller kostrådgivning gör det med en InBodyvåg tillsammans med din PT eller kostrådgivare.

 

 

Avtal och autogiro

Kan jag säga upp mitt kort innan bindningstidens slut?

Vid flytt: Vid flytt till annan kommun har man rätt att avsluta sitt kort i förväg. Nyttjad tid av abonnemanget räknas då om till gällande pris för månadskort.
Om jag är missnöjd: För att du ska våga prova oss så erbjuder vi 14 dagars öppet köp på våra årskort och Autogiro BAS, PT BAS och PT+. Det innebär att du får tillbaka pengarna minus 1 månads träning om du skulle ångra dig eller vara missnöjd på något sätt. Utöver detta kan man inte avsluta ett kort i förväg p.g.a. missnöje. När man köper ett årskort binder man sig för 12 månader.
Om Kristinedals Träningscenter ändrar sina öppettider: Vi förbehåller oss rätten att ändra våra öppettider. Det är alltså ingen giltig anledning för att säga upp sitt kort.
Om Kristinedals Träningscenter drar ner på pass eller flyttar pass i schemat: Vi förbehåller oss rätten att ändra i vårt passutbud vid behov. Det är alltså ingen giltig anledning för att säga upp sitt kort.

 

Vad gäller om jag tecknar ett kort med betalning via autogiro?

Vi har två träningskort som kan betalas med autogiro.

1) Vårt månadskort. När du tecknar ett månadskort på autogiro hos oss så betalar du för första månaden i kassan. Därefter sker en dragning från ditt konto runt den 28:e varje månad för nästkommande månad tills dess att du väljer att avsluta abonnemanget. Uppsägningstiden är en (1) månad.

2) Vårt årskort. När du tecknar ett årskort med avbetalning via autogiro ingår du ett avtal med oss som innebär att du förbinder dig att betala en månadsavgift för din träning i 12 månader. Efter 12 månader kommer ditt autogiro att löpa på men då utan bindningstid, autogirot sägs alltså inte upp automatiskt efter 12 månader utan du måste själv aktivt säga upp det. Det gör du genom att säga till i receptionen så att du får en uppsägningsblankett att fylla i och lämna in. Uppsägningstiden är en (1) månad.
När du tecknar ett autogiroavtal så betalar du i receptionen för kvarvarande dagar i innevarande månad. Tecknar du ditt kort i slutet av månaden betalar du för kvarvarande dagar i innevarande månad plus hela nästkommande månad. Därefter sker en dragning från ditt konto runt den 28:e varje månad för nästkommande månad. Du har prisgaranti under de 12 första månaderna, vilket innebär att det inte kommer att ske någon prisförändring under den perioden.
Vid flytt till annan ort kan avtalet sägas upp innan avtalsperioden löpt ut mot uppvisande av intyg från Skatteverket. Skulle du avbryta din betalning till oss under bindningstiden kommer du att bli betalningsskyldig till oss för den kvarvarande perioden.

 

Har ni studentrabatt?

Ja, vi har studentrabatt på våra årskort och halvårskort. För att kunna utnyttja studentrabatten måste du uppvisa Mecenat- eller Studentkort, enbart pappersintyg från skolan gäller ej.

 

Vad ingår i juniorkortet?

Juniorkortet gäller för dig som är 12 till 15 år. På detta kort har du möjlighet att nyttja vårt hela utbud, d.v.s. gym, simhall och gruppträning, men du måste träna tillsammans med en ansvarig vuxen varje gång. Alla vuxna som följer med juniorkortsinnehavaren skall ha giltiga period- eller klippkort på vår anläggning alternativt lösa engångsträning, och delta aktivt i träningen tillsammans med junioren.

Omklädning: Flickor byter om i DAM, pojkar byter om i HERR. Våra FLEX-omklädningsrum är könsneutrala och kan också användas av junior tillsammans med ansvarig vuxen.

Juniorkortet är ett kort utan fysiskt kort, all information om kortet finns i vårt system, och detta betyder att du som har ett juniorkort behöver komma fram till oss i receptionen varje gång du kommer så att vi kan släppa in dig på anläggningen.

Välj mellan ett 10-klippkort (giltigt i 12 månader), eller ett månadskort.
Vi har inga FaR-kort för juniorer.

 

Hur säger jag upp mitt träningskort som löper på autogiro?

Autogiro sägs upp 1 kalendermånad innan avtalet beräknas upphöra. För att säga upp ditt kort behöver vi en skriftlig uppsägning. Förtryckta uppsägningsformulär som finns att hämta i vår reception. Observera att avtalstiden för våra årskort är 12 månader, och uppsägning av autogiro endast kan träda i kraft efter det att avtalstiden löpt ut.

 

Kan man provträna gratis?

Att engångsträna hos oss kostar 150 kr. Köper du sedan ett hel- eller halvårskort inom 2 veckor så drar vi av 150 kr på priset mot uppvisande av kvitto.

 

Kan jag frysa mitt träningskort?

Du som har ett aktivt årskort på Kristinedals Träningscenter har möjlighet att frysa träningskortet under en period. En gång per kalenderår kommer du att kunna frysa ditt träningskort under en (1) sammanhängande månad till en kostnad av 100 kronor. Betalningen för frysningen sker i samband med att vi lägger in frysningen i systemet. För att frysa ditt träningskort kom in till vår reception så hjälper vi dig.

För dig som betalar ditt träningskort via autogiro förskjuts debiteringen med en månad.

Även frysning av tremånaderskort, hel- och halvårskort kan ske vid uppvisande av läkarintyg, då max tre (3) månader om inte läkarintyget säger något annat.

Du har möjlighet att frysa kortet upp till en månad bakåt i tiden.

Frysning av träningskort gäller ej klippkort.